NRK Meny
Normal

Kulturnæringer i Finnmark må jobbe sammen

Kulturnæringer i Finnmark trenger hjelp fra hverandre, derfor har de igang prosjektet "SURSTOFF". Arbeidsgruppa vil samle kreftene for å styrke og løfte kreative Finnmark.

Arbeidsgruppa i SURSTOFF
Foto: Torill Olsen / Privat

Kulturnæringene trenger SURSTOFF, et prosjekt som samler kreftene for å styrke og løfte frem det kreative Finnmark, sier leder i Hermetikken Næringshage Mette Westlie.

Samle Finnmark til et kulturnæringsfylke

Linn Henriksen

Linn Henriksen vil samarbeide med andre kulturnæringer i Finnmark.

Foto: Torill Olsen / Privat

Sammen med VERK i Hammerfest, Klekkeriet i Alta og Kulturnæringssatsingen i Berlevåg står SURSTOFF klar for å samle Finnmark til ett kulturnæringsfylke.

- I stedet for å gå i lokaliserings- og «kamp mot hverandre» fella, skal vi gjøre det stikk motsatte, sier Linn Henriksen som i prosjektgruppa representerer Klekkeriet.

Må vite om hverandre

SURSTOFF skal forene kulturnæringene i hele fylket ved å sørge for at vi vet om hverandre, framsnakker hverandre, hjelper hverandre og markedsfører hverandre, sier Linn Henriksen som har kulturnæringsbedrift i filmbransjen

- Det er viktig å styrke kulturnæringene slik at flere kan starte, drive og leve av det sier, Henriksen.

Fantastiske kulturnæring i Finnmark

Liz Rekve

Liz Rekve i Berlevåg vil gjøre kulturnæringene i Finnmark mer synlig.

Foto: Torill Olsen / Privat

- I Finnmark har vi en fantastisk kulturnæring. Vi har utrolig flotte produkter og tjenester som vi vil at mange flere skal vite om. SURSTOFF skal gjøre disse mer synlig! Både overfor hverandre og overfor kunder i både inn- og utland, sier Liz Rekve fra Kulturnæringssatsingen i Berlevåg.

"Surstoff" jobber aktivt for at kulturnæringsbedriftene skal bli sterk og lønnsom.

- Som alle andre næringer er vi avhengig av et marked som skal kjøpe det vi selger. SURSTOFF vil gi kulturnæringene både kunnskap og inspirasjon om hvordan vi kan selge mer og tjene mer penger, avslutter Mette Westlie, daglig leder i Hermetikken Næringshage.