Hopp til innhold

Thea drømmer om Tokyo Dome – Det starter jo som en drøm, men så må du realisere dem

Drømmen om artistlivet er i ferd med å realiseres for Alta-jenta Thea Thomassen når hun og bandet Komet Rain debuterer med «Monster».

Coveret til Komet Rains debutsingel «Monster».

DEBUT: Komet Rain debuterer med sangen «Monster».

Grafikk: Thea Thomassen & Leonor Rodrigues

Mange drømmer om å oppnå noe stort, og for de fleste blir det med drømmen. Så har du de som legger en plan for å kunne leve drømmen, slik som Thea Thomassen fra Alta. Hennes drøm er å spille i Tokyo Dome.

Sist vi så noe til Thea, var hun en av de fire unge artistene i dokumentarserien «Urbi – Bare gjør det». Da måtte hun reise fra London på grunn av Koronapandemien.

Se dokumentarserien her:

Hvor mye er en drøm verdt, og hva skal til for å slå igjennom som musiker? Vi følger fire unge håpefulle med hele verden for sine føtter.

Hvor mye er en drøm verdt, og hva skal til for å slå igjennom som musiker? Vi følger fire unge håpefulle med hele verden for sine føtter.

Nå sitter vi på Zoom med Leonor og Vetle, som hun startet Komet Rain sammen med. Thea er kommet tilbake til London, men Vetle sitter hjemme på Lillehammer.

Den store drømmen

Theas store drøm starta på konsert i Tokyo Dome. Der andre ville tenkt «det der vil jeg oppleve igjen», tenkte Thea «jeg vil stå på den scenen».

Utdrag fra episode to av "URBI - Bare gjør det!". Animasjon av Thea i Tokyo Dome. Animasjon: Animaskin AS

Her starter drømmen til Thea. I selveste Tokyo Dome. Animasjon: Animaskin AS

Nå er drømmen å gjøre det sammen med bandet. Da må det jobbes hardt og planlegges.

– Det starter jo som en drøm, men så må du realisere dem og gjøre dem til mål. Det er noe helt annet, sier Thea.

I tillegg til å synge, har Thea Thomassen rollen som bandleder og administrator i Komet Rain.

ORGANISATOR: I tillegg til å synge, har Thea Thomassen rollen som bandleder og administrator i Komet Rain.

Foto: Thea Thomassen

Vetle og Leonor har lagt merke til Theas evne til å visualisere drømmene, planlegge og gjøre dem konkrete. Det har til og med smittet litt over på Leonor.

– Mye har forandret seg siden jeg møtte Thea. Jeg er mer organisert, har en timeplan og vet når ting skjer. Det er bare sykt. For å være ærlig, kan jeg faktisk se for meg at vi når målet nå, sier Leonor.

Leonor Rodrigues fra Madeira i Portugal, er vokalist i Komet rain og styrer bandets profiler på nett.

VOKALISTEN: Leonor Rodrigues fra Madeira i Portugal, er vokalist i Komet Rain og styrer bandets profiler på nett.

Foto: Leonor Rodrigues

Første steg mot stjernene

Nå føler de at det meste er på plass når det kommer til planlegging og oppstart. De har brukt mye tid på å forme bandet, gruppedynamikken og ikke minst sjangeren.

«Bravepop», som de kaller sjangeren, handler egentlig å tørre å gjøre det de vil med musikken.

– Det handler om å være modig nok til å fortelle de historiene de ønsker å få frem. Både de seriøse og de mindre seriøse. Samtidig er det jo pop med inspirasjon fra forskjellige tiår og sjangre, sier Thea.

Komet Rain prøver å ha mye innhold på nett. Blant annet ønsker de å vise hvordan de jobber med musikk. Også kan du selvfølgelig se musikkvideoen til «Monster» på YouTube.

«Monster» markerer det første steget mot Tokyo Dome, uten at det er noen grunn til å ligge på latsiden. De har fullstappet timeplan fremover. Det blir mye online øving, siden Vetle er på Lillehammer akkurat nå.

– Det er litt vanskelig akkurat nå, siden vi er på forskjellige plasser. Vi har et håp om å få spilt konserter til høsten. Foreløpig skjer det på nett, så må vi prøve å møtes noen ganger for å spille sammen, sier Thea.

Komet Rain består av Vetle Øvstehage, Thea Thomassen og Leonor Rodrigues.

KOMET RAIN: Vetle Øvstehage, Thea Thomassen og Leonor Rodrigues utgjør Komet Rain. Alle tre studerer på musikkskolen BIMM i London.

Foto: Caroline Hedqvist Erixon

Reis til Japan

Det Japanske markedet er ikke det letteste å komme inn på, så Komet Rain har mye arbeid foran seg. Artister utenfra konkurrerer om 15 prosent av markedet, ifølge Tom Hugo Hermansen.

– Det japanske markedet er vanskelig å komme inn på for utenlandske artister, siden hjemlige artister som synger på japansk står for 85 prosent av omsetningen, sier han.

Han sier det er en god idé spare opp penger til å reise til Tokyo for å bli bedre kjent med kulturen.

Tom Hugo har vært profesjonell låtskriver og har skrevet tre låter som har toppet den japanske hitlisten.

Tom Hugo var profesjonell låtskriver før han startet Keiino, og har skrevet tre låter som har toppet den japanske hitlisten.

Foto: Armand Nasiri

– Jeg ble i alle fall bedre til å skrive for det japanske markedet etter å ha vært i Tokyo og sett hvor kidsa shopper, hvilke artister og type låter som spilles på TV og i karaokebarene, og bli litt kjent med kulturelle fenomener, utdyper han.

Det positive med det Japanske markedet, er at de ikke bryr seg så mye om hva man har fått til utenfor Japan. De kan like godt lytte på et lite band fra Norge som en Amerikansk superstjerne.

– Jeg ville brukt tid på å skape et unikt sound, bygget en online følgerskare og så prøve å ta kontakt med noen lokale promotører man kan finne gjennom Music Norway sine nettsider, avslutter Tom Hugo.

Følg New Music Sápmi på Spotify:

Det er egentlig positivt

Med tanke på at Leonor er fra Madeira, Vetle fra Lillehammer og Thea fra Alta, skulle man tro distanse var et problem. Men det er egentlig en fordel, mener de.

– Vi er spredt fra Arktiske strøk til tropiske Madeira. Vi skjønte at det kom til å bli en utfordring og at vi kom til å måtte jobbe digitalt. Så når alt stengte ned, hadde vi en plan og bare fortsatte med den, sier Thea.

Vetle Øvstehage er gitarist og produsent i Komet Rain.

GITARISTEN: Vetle Øvstehage er gitarist og produsent i Komet Rain.

Foto: Linda Øvstehage

Distansene er med andre ord ikke noe stort problem. Det meste kan nemlig løses over nett. Vetle mener distansen har gitt dem en brattere læringskurve på noe de uansett må kunne.

– Distansen er egentlig noe positivt. Egentlig kan du snu alt som er negativt, til å bli positivt. Det tar bare litt tid å bli vant til det, sier Vetle.

Korte nyheter

  • Kuhmunen erenoamáš listtus Ruoŧas

    Ruoŧa jođiheaddjiid searvvi, Ledare, mielas lea nuorra sámenisu Sara-Elvira Kuhmunen okta dain geasa sis lea erenoamáš jáhkku, ja gean navdet ain eanet lihkostuvvat boahtteáiggis.

    Searvi ráhkada jahkásaččat listtu maid gohčodit «Framtidens kvinnliga ledare». (Boahtteáiggi nissonjođiheaddjit). Listtus leat 75 nuorra nissonolbmo nama, ja olles listu almmuhuvvo miessemánu 18. beaivvi.

    Sara-Elvira Kuhmunen lea Johkamohkis eret, ja lea Sáminuorra searvvi jođiheaddji.

    Sáminuorra dat lea ge almmuhan dán dieđu listtu birra iežas Instagram-konto bokte.

    Kuhmunen lea maŋemus jagiid áŋgiruššan dáistalit sápmelaččaid vuoigatvuođaid ovddas, ja son lea maid ovdagovva eará sámi nuoraide.

    Kuhmunen lea maid oassálastán Sámi Grand Prix gilvvus ja son lea gieskat ožžon Ubmi sámesearvvi nuoraidbálkkašumi.

    .

    Sara Elvira Kuhmunen, Sáminuora jođiheaddji
    Foto: Anne Maret Päiviö / Sameradioen
  • Med på lista over «Framtidens kvinnliga Ledare» i Sverige

    President for ungdomsorganisasjonen Sáminuorra, Sara-Elvira Kuhmunen, er i år med på lista over «Framtidens kvinnliga Ledare».

    Det er det svenske fagforbundet for ledere, Ledarna, som årlig lager denne lista.

    Lista består av 75 personer som er sjefer og ledere, og er unge kvinner. Hele lista offentliggjøres 18. mai.

    Det er Sáminuorra som melder om dette på sin Instagram-konto.

    Fagforbundet Ledarna har over 100.000 medlemmer.

    Kuhmunen er fra Johkamohkki /Jokkmokk i Nord-Sverige.

    Hun deltok i joike-delen i Sámi Grand Prix 2022 med joiken «Čuvggodit». Hun gikk videre til gullfinalen, som Jörgen Stenberg vant.

    Kuhmunen ble i 2023 tildelt Anders Carlberg-minnepris, som tildeles årets unge forbilde i Sverige.

    Sara-Elvira Kuhmunen
    Foto: Per Heimly / NRK
  • Fem politimelde etter snøskuterkøyring

    Fem personar vart tekne på fersk gjerning i å ha køyrd ulovleg på snøskuter i eit villreinområde på Vikafjellet. Det melder Statens naturoppsyn, SNO, som natt til torsdag var ute på kontroll. Dei fem blir politimelde, skriv SNO i ei pressemelding. Så langt i vinter har SNO politimeld 87 personar for ulovleg køyring, dermed bikkar talet no 92 politimeldingar.

    – Ulovleg snøskuterkøyring i villreinområde er svært uheldig på denne tida av året, seier Ole Morten Sand, seksjonsleiar i Statens naturoppsyn (SNO). Han viser til at det er rett før villreinkalvinga, og dermed ekstra alvorleg med ulovleg motorferdsel.

    Snøskuterkøyring på Vikafjellet
    Foto: Sigurd Nordeide-Felde.