Lars Petter Suikkari (18) fra Kautokeino reiser til Sveits i høst for å ta kokkeutdanning på en av verdens beste kokkeskoler, og utdanningen er over 2 og et halvt år.
Selv om han kanskje må bruke alle pengene sine på dette, så gleder han seg veldig til å begynne på skolen.
– Det var artig å høre at jeg hadde kommet inn på skolen, men likevel en litt antiklimatisk følelse når jeg så regningen som kom sammen med brevet fra skolen, sier Suikkari.
En av verdens beste kokkeskoler
Culinary Arts Academy of Switzerland er en av verdens beste kokkeskoler, der har de et sterkt fokus på europeisk mat.
De hjelper også til med både gode jobber, og samarbeider med noen av verdens beste kokker og restauranter når du er ferdig med utdannelsen.
Er glad i å lage mat
Suikkari søkte inn på skolen fordi han er glad i å lage mat. Når han tok kontakt med skolen så viste de stor interesse for han, og ba han komme på intervju i Tromsø.
På intervjuet gikk det kjempe bra, og etter intervjuet hadde han god magefølelse på at han hadde kommet inn. Og det stemte jo.
Ofrer sparepengene for den store drømmen
Hvis han skal få råd til å gå på denne skolen så må han bruke nesten alle pengene sine på dette, om han da ikke får noe pengestøtte eller stipend.
Suikkari er svensk statsborger, så han har planer om å søke stipend/ lån fra den svenske Lånekassen, og hvis han får det så ville det ha hjulpet gourmetkokkespiren veldig mye.
– Behov for å premiere ungdom
Leder i Kokkenes mesterlaug i Finnmark Roger Johnsen sier at det er behov for å premiere ungdom som tar prestisjefulle utdanninger.
– Vi er i en tid hvor man prøver å stimulere ungdom til å gå mer på skole, utdanne seg mest mulig og når du da får ungdom som både vil betale det sjøl og satse ekstra på spesielle utdannelser så burde det både stimuleres og premieres, sier Johnsen.
Guldal olles ášši: