Klarte ikke å bli enige om ordføreren

I går kveld møttes fem partier i Tysfjord for å diskutere om de sammen kan danne et flertall i kommunestyret i Tysfjord. Samtalene hadde en frist til klokken 14 i dag.

Guttorm Aasebøstøl og Filip Mikkelsen

Guttorm Aasebøstøl (Tverrpolitisk liste) og Filip Mikkelsen (Felleslista) danner ikke en felles platform i Tysfjord-politikken.

Foto: Simon Piera Paulsen / NRK

Heller ikke Felleslista og Tverrpolitisk liste (TPL) i Tysfjord klarte å bli enige om hvem som skulle få ordføreren, fem dager før valget i kommunestyret.

Dermed er samtalene avsluttet, opplyser TPLs ordførerkandidat, Guttorm Aasebøstøl.

– Vi ble ikke enige om topplassen, ordføreren. Så vi har ikke så veldig mye å gå videre med. Det er den samme grunnen som bruddet mellom Arbeiderpartiet og TPL.

Også samtalene med Arbeiderpartiet endte med brudd på grunn av uenighet om ordførervervet. Partiene har de siste fire år sittet sammen i posisjon.

– Ingen planer

– Hvilke planer har dere nå da, etter brudd med både Arbeiderpartiet og Felleslista?

– I utgangpunktet har vi ingen andre løsninger. Vi stilte med vår ordførerkandidat, og vi mener at vi fortsatt skal gjøre det. Utover det har vi ingen planer, svarer Guttorm Aasebøstøl.

Felleslista, TPL, Tysfjord bygdeliste, Senterpartiet og Sosialistisk venstreparti møttes i går kveld på Storjord i Tysfjord for å se om de kunne enes om felles politikk og posisjoner.

Slik gikk det altså ikke.

– En annen løsning

Dette bekrefter også Felleslistas ordførerkandidat, Filip Mikkelsen.

– Det blir ikke noe mer av denne koalisjonen. En annen løsning må nok på plass. Vi skal nå tenke gjennom hva vi som parti skal gjøre, så får vi se hva som skjer de kommende dagene.

Seks dager før ordførervalget er det fortsatt svært åpent hvem som blir neste i Tysfjords ordførerga

Kampen står om hvem som skal få sitt bilde på denne veggen i Tysfjord.

Foto: Simon Piera Paulsen