NRK Meny
Normal

Klare til det store slaget

Politiet i København regner med 50.000 demonstranter på gatene i morgen.

Antiterrorpoliti i København
Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Politiet i København er fornøyde med innsatsen under dagens klimademonstrasjon i byen.

Nå gjør de seg klare til en skikkelig megademonstrasjon i byens gater i morgen. Politiet antar at rundt 50.000 mennesker vil delta.

– God politiinnsats

Om formiddagen i dag holdt organisasjonen "Don´t buy the lie" en demonstrasjon, som startet i forretningskvartalet i Nytorv og fortsatte inn i byen. Slagordet var "We want climate! Fuck your busyness!" og demonstrasjonen samlet tilsammen nærmere 500 deltagere.

Politiet synes de har gjort en bra innsats, selv om demonstrasjonen ikke var varslet på forhånd annet enn på organisasjonens hjemmeside.

– Vi følger selvsagt med på bybildet og vi kan ikke utelukke at det kan blusse opp igjen. Vi er meget tallsterke ute i byen for vi vet hva som kan skje, sier politikommisaer Henrik Møller Jakobsen til bt.dk.

Når 50.000 mennesker i morgen går på gaten står "12. desember Initiativet" bak arrangementet, som kan bli den største demonstrasjonen i Danmark i nyere tid.

Opp mot 500 organisasjoner fra Danmark og resten av verden har på forhånd meldt seg på under klimafanene. Politiet er klar.

– Vi er nesten fulltallige nå. Politifolk fra provinsen er også snart på plass, så vi er klar. Vi skal være tallsterkt tilstede og det blir på et høyere nivå enn i dag, lover Henrik Møller Jakobsen.