NRK Meny
Normal

Klar til kongebesøket

Spenningen er stor for ordføreren i en liten kommune i Finnmark når Kongen og Dronningen kommer på besøk tirsdag.

Gudleif Kristiansen

Ordfører i Måsøy kommune, Gudleif Kristiansen.

Foto: Marit Sofie Holmestrand / NRK

– Det er jo selvfølgelig litt å styre med når kongen skal komme, det er klart. Det er mange ting som skal på plass, men alt er jo en glede.

Det sier ordfører Gudleif Kristiansen i Måsøy kommune om det at kongeparet kommer på besøk.

– Det er jo bare noe vi går og gleder oss til alle sammen, for vi har ikke hatt kongebesøk siden i 1988. Da Havøysund-veien ble åpnet så var jo kong Olav her og åpnet veien. Vi har jo en bauta av han borte på fastlandet, sier ordføreren.

Fylkestur til Finnmark

Kongeparet kommer til Finnmark denne uken og skal besøke steder hvor de ikke før har vært. Havøysund i Måsøy kommune er av de stedene som venter besøk av kongen og dronningen.

Både antrekket og ordførerkjedet er klargjort til det storslåtte besøket.

– Jeg skal jo ha pene klær, for å si det sånn. Ganske enkelt. Så skal jeg jo selvfølgelig ha ordførerkjedet på meg slik at kongen ser at dette er ordføreren, og at innbyggerne ser at ordføreren er sammen med kongen, sier Kristiansen.

Sommerfugler i magen

Kristiansen legger ikke skjul på at han har sommerfugler i magen, men tror at det kommer til å greit.

– Har dere øvd på hvordan dere skal ta imot kongeparet?

– Nei, vi har nok ikke øvd på det. Men jeg går ut ifra at de to ungene som skal overrekke blomster, de har øvd en del på skolen vet jeg. Men det å hilse på kongen det er jo å bukke. Ta kongen i hånden og bukke og gjøre det samme med dronningen. Så enkelt og så vanskelig, humrer han.