Hopp til innhold

Kjørte seg til seier med ryggskade

Med en fersk skade klarte Morten Blien å kjøre seg til seier i den svenske delfinalen.

Morten Blien under SM i Kalix

FORNØYD: Morten Blien kjørte seg til topps under delfinalen av SM-vanncross, i Kalix.

Foto: PRESSEBILDE: Polaris Norway

– Det føles helt fantastisk nydelig! sier Blien muntert over telefonlinjen.

Tana-mannen ble lørdag best blant 21 påmeldte, i delfinalen av svensk mesterskap i vanncross, i Kalix, Norrbotten.

Skadet ryggen – deltok likevel

Det var ikke helt sikkert at Blien skulle delta i dag. Forrige helg skadet han ryggen under delfinalen i Skellefteå. Legen anbefalte seks uker med hvile.

– På tirsdag trodde jeg ikke at jeg skulle klare å kjøre i dag, men teamet mitt har bygget om skuteren slik at jeg kan så mer rett, forteller Blien.

Les også: Morten Bliens verdensrekord vekker oppsikt

Så laget ditt har jobbet rundt skaden din, altså?

– Ja, vi bruker å si at et vinnerteam er et team som aldri gir opp, sier Blien og er takknemlig for alle som har hjulpet og stått på for ham.

Populært blant nordmenn

Vanncross-konkurransene i Sverige er populære blant kjørerne fra Finnmark.

Karasjok-gutten Joachim Olsen kom seg til B-finalen i dag i Kalix, og fikk en sammenlagt 5. plass.

For kjøreren fra Kautokeino, Niillas Jovnna Länsman, gikk det verre med. Han plagdes med vann i motoren under første heat, og klarte ikke å kvalifisere seg videre til en finaleplass.

På arrangørenes side finner man resten av resultatene. Neste helg arrangeres fjerdedelsfinale av SM, i Piteå.

Korte nyheter

 • - Må effektivisere våre møter

  Det nest største partiet på Sametinget, Nordkalottfolket, mener man må effektivisere møtene på Sametinget og spare penger der. - Vi ser en realnedgang på sametingets budsjett neste år, men vi kan ikke la dette gå utover arbeidet med samisk språk og kultur, men ta dette over vår egen politiske drift, mener Sametingsrepresentant Vibeke Larsen i Nordkalottfolket. Hør Larsen her:

  Det nest største partiet på Sametinget, Nordkalottfolket, mener man må effektivisere møtene på Sametinget og spare penger der.
 • - Vi er kjempefornøyd

  Ronny Wilhelmsen, parlamentarisk leder for Arbeiderpartiet på Sametinget er kjempefornøyd med budsjettforslaget regjeringen har lagt frem. - Her får vi en økning neste år på 22 millioner kroner til Sametinget, som jeg er kjempefornøyd med, sier Wilhelmsen. Hør intervjuet her:

  Ronny Wilhelmsen, parlamentarisk leder for Arbeiderpartiet på Sametinget er kjempefornøyd med budsjettforslaget regjeringen har lagt frem.
 • Stuora váikkuhusat ruoššabealde sámi studeanttaide

  Olgoriikka studenttat gártet máksit go galget studeantan Norggas. Dát ii guoskka studeanttaide geat bohtet EØS-riikkain dahje Sveitsas. Dát boahtá ovdan stádabušeahttaárvalusas maid ráđđehus almmuhii otne. Norga lea okta dain moatti riikkain máilmmis gos olgoriikkastudeanttat eai leat dárbbašan máksit. – Mun in doarjjo dán, ja dás leat stuora váikkuhusat Sámi Allaskuvlla rekrutteremii ruoššabealde Sámis ja riikkain mat eai leat EU/ EØS siskkobealde. Dan dadjá Sámi Allaskuvlla rektor Laila Susanne Vars.

  Samisk høgskole
  Foto: Berit Solveig Gaup / NRK