Feil i medlemstall kan sikre Karasjok en ekstra delegat

Kontrollkomité i Norske Reindriftssamers Landsforbund (NRL) bekrefter at Karasjok kan få godkjent en ekstra delegat til landsmøtet i juni.

Norske Reindriftsamers Landsforbund

Her er Norske Reindriftssamers Landforbund(NRL) samlet under fjorårets landsmøte i Kautokeino.

Foto: Vaino Rensberg / NRK

– Jeg har snakket med sekretariatet og de sitter med ny informasjon om at et lokallag kan ha feil medlemstall registrert hos oss, og det er Karasjok flyttsamelag.

Det sier Johan Martin Eira, som er lederen i kontrollkomiteen i Norske Reindriftssamers Landsforbund.

Tidligere har sekretariatet fått beskjed av Kautokeino flyttsamelag, om at deres medlemstall er feil og de har sendt korrigert medlemstall.

Kan få ekstra delegat til landsmøtet

Karasjok flyttsamelag står oppført med 78 medlemmer, som gir laget åtte delegater. De har korrigert medlemstallet opptil 85 medlemmer, noe som gir ni delegater.

Kontrollkomitéen skulle etter planen ha et telefonmøte onsdag, hvor de skulle gå gjennom de nye korrigerte medlemstallene, men måtte avlyse møtet.

– Et komitémedlem kunne ikke delta. Derfor var vi nødt til å avlyse møtet, men det vil bli gjennomført så snart som mulig, sier Eira.

NRLs landsmøte arrangeres 13.-14 juni i år og i landsmøtet skal det velges en ny leder. Nils Henrik Sara fra Kautokeino har hatt ledervervet i åtte år og har sagt at han ikke tar gjenvalg.