NRK Meny
Normal

Kappfjell nominert på topp

Flertallet av Aps sørsamiske medlemmer valgte reineier John Kappfjell (60) som førstekandidat. Dermed mistet forhåndsfavoritten, Inger Marit Eira-Åhren, muligheten til å bli neste sametingspresident.

Kappfjell fikk førsteplassen
Foto: Arbeiderpartiets Sametingsgruppe

Arbeiderpartiets sørsamiske valgkrets hadde nominasjonsmøte i går kveld i Snåsa og det var ikke mange som hadde møtt opp.

Under kampen om førsteplassen fikk Kappfjell åtte stemmer, mens Eira-Åhren fikk seks stemmer.

– Jeg vil ikke kalle det for en kamp, det var jo noen som ønsket en kvinne på topp, men jeg fikk flest stemmer, sier Kappfjell. Han sier at sørsamene valgte den beste kandidaten.

Er du også sørsamenes presidentkandidat?

Alle som blir nominert på topp er presidentkandidater, men nå skal Arbeiderpartiets Samepolitisk råd velge den beste kandidaten neste måned, så vi kommer til å ha sju kandidater fra sju valgkretser, sier Kappfjell.

Ikke skuffet, men tar til etterretning

Eira-Åhren, som opprinnelig er fra Kautokeino , sier at hun ikke er skuffet etter gårsdagens nominasjon, men stiller fremdeles til disposisjon for partiet.

Inger Marit Eira-Åhren
Foto: privat

– Jeg hadde ikke den brede støtten i mitt lokallag og i mitt lokalområde, og det må jeg ta til etterretning. Sånn er livet og den politiske hverdagen, sier Eira-Åhren.

Du var en av fohåndskandidatene til å bli neste sametingspresident og hvor ille var det å tape mot to stemmer?

- Skal man stille som sametingspresident, så er det helt avgjørende at man får støtte fra sitt lokallag. Arbeiderpartiet har mange dyktige politikere og de får nok solid eller bred støtte fra lokallagene, så jeg tror at vi kommer til å ha en god og dyktig presidentkandidat når vi møtes neste måned i Bodø, sier Eira-Åhren.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.