NRK Meny
Normal

Kan vinne sin femte kongepokal

Samejenta Caroline Knutsen (29) fra Skibotn i Troms fylke har en solid fotballkarriere bak seg, og lørdag kan hun vinne nok en Norgesmestertittel.

Caroline Knutsen

Samejenta Caroline Knutsen er målvakt på Røas cupfinalelag.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

– Jeg har fire kongepokaler fra før og da kan man jo si at det har gått ganske bra hittil i karrieren, sier Caroline Knutsen.

I morgen akter hun vinne sin femte kongepokal når laget hennes Røa møter igjen møter Stabæk. Som målvakt på laget er hun optimist foran denne kampen.

– Jeg tror vi ligger godt an. Stabæk er nok de største favorittene, men i år slo vi dem i den siste seriekampen. Derfor tror jeg at vi skal ha gode muligheter til å bite fra oss. Vi har et veldig bra lag og fordelen vår er at vi har vært i denne situasjonen ganske mange ganger før. Mange av oss har spilt cupfinale før og det kommer nok godt med. Det er noe ekstra med mange tilskuere og det er en veldig viktig kamp. Derfor er erfaring viktig, tror Knutsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Røa scorer 2-0-målet mot Arna-Bjørnar

Det er slik jubel Røa-jentene håper på å få oppleve etter at morgendagens cupfinale er over.

Foto: NRK

– Tapte etter straffesparkkonkurranse

Fjorårets cupfinale mot Stabæk ble veldig dramatisk . Det sto 2-2 etter ekstraomganger. Derfor måtte kampen avgjøres på straffespark.

Stabæks Siri Nordeide Grønli skjøt den avgjørende femte straffen for sitt lag, og dermed ble det tap 4-5 for de tapre Røa-jentene.

I år håper Caroline Knutsen å holdet buret rent, slik at hun kan være med på å hjelpe laget sitt til seier.

– Det er alltid et mål når jeg spiller fotballkamper å holde buret rent. Så det skal jeg nok satse på, sier Knutsen.

Toppserien for kvinner (ekstern lenke) ble i år vunnet av Lillestrøm Sportsklubb, med Stabæk på sølvplass. Bergensklubben Arna-Bjørnar tok bronse, mens Røa havnet på fjerdeplass.

– Drømmer om utlandet

Røa-keeperens store drøm er å bli proffspiller i utlandet, og derfor ville hun sagt ja hvis tilbudet hadde kommet en dag.

Caroline Knutsen

Caroline Knutsen (Røa).

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Utlandet er noe som alltid frister. Det er noe jeg har drømt om siden jeg var liten. Jeg har hatt muligheten til å dra et par ganger, men da har jeg sagt nei. Hadde muligheten kommet nå så ser jeg ikke bort fra at jeg ville ha hoppet på det, sier Knutsen.

29-åringen har også noen kamper på det samiske landslaget og fire kamper på det norske landslaget. Begge deler er noe hun så absolutt setter pris på.

– Det er veldig morsomt. Det er stort å gjøre det også, i likhet med det å spille på det norske landslaget. Jeg setter begge deler veldig høyt. Det er mange flinke folk der oppe og derfor er det med stor stolthet jeg spilte på samelandslaget, sier Knutsen.

– Må nok skaffe meg en samekofte først

Tromsø idrettslag (TIL) spiller cupfinale mot Hødd på Ullevaal dagen etter at Røa og Stabæk har avgjort hvem av dem som vinner årets NM-tittel.

På TILs lag spiller blant annet finnmarkingene Hans Norbye (26) fra Karasjok og Magnus Andersen fra Øksfjord. Tidligere denne uka forærte sametingspresident Egil Olli (Ap) en Loppa-kofte til Magnus Andersen , som sametingspresidenten foreslår skal brukes under seiersfesten på søndag kveld.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Cup

Hans Norbye Magnus Andersen, sametingspresident Egil Olli og Real Romsas Lars Oddmund Sandvik.

Foto: realromsa.no

Caroline Knutsen sier at hun mer enn gjerne skulle tatt på seg samekofte hun også, men problemet er at noe slikt har hun ikke.

– Da må jeg først skaffe meg en samekofte, tror jeg, sier Caroline Knutsen og ler.