NRK Meny
Normal

Kan bli slutt på fri scooterkjøring i Sverige

Sveriges miljødepartement foreslår å begrense fri snøscooterkjøring i Sverige.

Snøskuter

Det kan bli slutt på fri snøscooterkjøring i Sverige.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

SVT Nordnytt har fått innsyn i Sveriges Naturvårdsverkets hemmelige dokument, som fungerer slik som Miljødirekoratet i Norge.

Formålet med forslaget er å bevare dyrebare vidder og fjell.

Det er den svenske miljødepartementet som har gitt Naturvårdsverket oppgaven med å komme med et forslag, tiltak og virkemidler, som skal bidra til miljøkvalitetsmålet «Et fantastisk fjellandskap». En del av arbeidsmaterialet som Nordnytt har fått innsyn i, viser at Naturvårdsverket anser at det er viktig å vurdere endringer i loven om terrengkjøring.

– Vi tolker det som om det er et lovforslag, et forslag om scooterforbudt, sier Anders Peterson i snøscooterorganisasjonen Snofed.

Vi undersøker

Miljødepartementet vil ikke kommentere detaljer i utredningen på grunnlag av at det er et dokument som ikke ferdig behandlet.

Myndigheten bekrefter at det kan være en gjennomgang av lovgivning på terrengkjøring.

Naturvårdsverket mener det er viktig å undersøke behovet for endringer i den noe utdaterte lovverket, når det gjelder terrengkjøring og i detalj utrede dagens moderne terrengkjøring.

– Terrengkjøring er en sak som vi utreder, sier Naturvårdsverkets miljøjurist, Hans Hallberg.

Miljødepartementet har hatt møter med de ulike berørte parter og skal samle inn deres synspunkter. Den endelige utredningen skal overrekkes til regjeringen den 9. juni.