NRK Meny
Normal

Kalte Obama for sjimpanse og kjøter

Konsert med Ted Nugent avlyses fordi rockelegenden kommer med rasistiske og hatefulle ytringer.

Ted Nugent

Uramerikanerne reagerer sterkt på at Ted Nugent kommer med rasistiske og krenkende bemerkninger.

Foto: Owen Sweeney / Ap

Ted Nugents planlagte konsert for en uramerikansk stamme har blitt avlyst på grunn av det Coeur d'Alene-stammen beskriver som rockeartistens rasistiske holdninger og synspunkter.

Obama hardt ut mot Putin.

President Barack Obama.

Foto: Jacquelyn Martin / Ap

Stammen sier at de hadde booket inn rockeren uvitende om hans hatefulle og rasistiske holdninger, skriver Las Vegas Sun.

Nugent kalte tidligere i år president Barack Obama (Det demokratiske parti) for en sjimpanse og en undermenneskelig kjøter (subhuman mongrel).

Nugent har senere beklaget bruken av ord fra gatekampterminologien undermennesker kjøter, men han hevdet fortsatt at Obama var en løgner som krenket grunnloven.

Konserten skulle ha vært i stammens kasino i byen Worley i Idaho 4. august.

Ikke første gang i hardt vær

Det er ikke første gang en konsert med rockeren fra Detroit i Michigan har blitt avlyst på grunn av hans frittalende ytringer.

I 2012 ble en Nugent konsert på Fort Knox avlyst etter å ha blitt gjort oppmerksom på hans kommentarer om at han ville heller være død eller sitte i fengsel hvis Obama ble gjenvalgt.

Her er noen tidligere Ted Nugent uttalelser:

  • «Hva er en feminist forresten? En feit gris, som ikke får seg ofte nok?»
  • «Bare en feiging støtter våpenkontroll. Du vet hvordan stoppe biltyveri? Skyt biltyven. Hvis noen kommer for å drepe meg for min Buick, skal jeg skyte til jeg er tom for ammunisjon - og så skal jeg ringe 911».
  • «Vegetarianere er kule. Alt jeg spiser er vegetarianere - med unntak av en og en annen fjelløvebiff».