Kautokeino jubler over TIL-gave

Det var stor jubel i Kautokeino etter at Tromsø idrettslag tidligere i dag offentliggjorde at det er de som får kunstdekket som skal skiftes ut på Alfheim.

Alfheim stadion

Alfheim stadion i Tromsø.

Foto: Arkivfoto: Laila Lanes / NRK

TIL logo

TIL logo

Tromsø IL gir Alfheim-dekket til en verdi av 2 millioner i gave til Báktevárre stadion i Kautokeino.

Kautokeino fikk lagt kunstgressdekke på Báktevárre stadion i 1997. Derfor var det en gledens dag for kommunen og idrettslaget når de tirsdag fikk vite at Tromsø Idrettslag kom med en håndstrekning om at Alfheim-dekket til en verdi av 2 millioner blir gitt i gave til Báktevárre stadion i Kautokeino.

Skal bli blant fylkets beste

Ordfører Klemet Erland Hætta sier at idrettslaget er forberedt å starte arbeidet på den gamle gressbanen, og at nybanen skal kunne taes i bruk denne sommeren, og han er selvsagt mer enn fornøyd.

– Det er veldig gledelig og gir mye større muligheter for å jobbe med barn og unge og idretten i bygda.
Dette gir bedre muligheter for rekruttering og vilkår for både A-laget og aldersbestemt fotball. Om noen år vil man faktisk kunne være nær målsetningen om å være blant fylkets beste lag og klubb, sier Hætta.

Lave kostnader

Selv om det koster noe å sette opp banen, så kommer en langt rimeligere ut av det enn forutsett.

klemet Erland Hætta

Ordfører Klemet Erland Hætta

Foto: Thor Thrane / NRK

– Dette er en meget gunstig gave. Økonomisk er det Kautokeino Idrettslag som står for grunnarbeidet, og dette kan kommunen om nødvendig gi en lånegaranti på. Kommunen har alltid støttet idrettslagets arbeid ,sier Hætta.

Attraktiv

Mange gode faktorer spilte inn slik at nettopp dette attraktive dekket havnet i Kautokeino.

– Vi får banen først og fremst fordi at investor Trond Mohn ville gi banen til en klubb i Finnmark og vi var kommet langt i planleggingsarbeidet med ny bane og gavens verdi er ca. to millioner kroner, så dette er en gledens dag og bare supert, sier en glad ordfører, Klemet Erland Hætta.