NRK Meny
Normal

Jon Mika(11) vant animasjonspris i Budapest

Jon Mika Eskonsipo vant i dag publikumspris for sin animasjonsfilm «Lego mega robot».

Jon Mika Eskonsipo
Foto: Privat

11 år gamle Jon Mika Eskonsipo fra Tromsø dro sammen med sin mor Berit Merete Nystad Eskonsipo til Budapest i Ungarn, for å delta på barnefilmfestivalen, Kid's eye filmfestival, som ble holdt i dag. I bagasjen tilbake til Norge tar han med seg publikumsprisen for sin animasjonsfilm «Lego mega robot».

– Det var veldig morsomt og overraskende at vi vant akkurat den prisen. Det hele foregikk på ungarsk så vi skjønte ikke at Jon Mika vant før vi hørte navnet hans ble ropt opp, sier mamma Berit Merete Nystad Eskonsipo på telefon fra Budapest.

Da de mottok diplomet fikk de oversatt alt til engelsk, og skjønte da hva som skjedde. Han vant den prisen hvor flest folk hadde stemt på akkurat hans film.

Jon Mika Eskonsipo

Jon Mika Eskonsipo på filmfestivalen i Budapest

Foto: Privat

Pappa overrasket stort

Animasjonsfilm er Jon Mikas store lidenskap. Han har sin egen kanal på nettstedet Youtube, hvor han har 1,4 millioner visninger og 1.900 abonnenter.

Da mor og sønn ankom flyplassen i Budapest skulle de finne bussen som tok dem til hotellet, men i stedet fikk de seg en stor overraskelse da det ventet en lang og stor limousin av typen Hummer. Det hele sponset av pappa Petri som var igjen i Norge.

– Vi ble veldig overrasket, og Jon Mika sier han vil sitte på med den når vi skal tilbake til flyplassen, men det er helt uaktuelt, ler mamma Berit.

Jon Mika Eskonsipo og mamma Berit

Jon Mika og mamma Berit Merete utenfor limousinen

Foto: Privat