NRK Meny
Normal

Jan Isaac (7) påkjørt på vei til skolen

– Dette har jeg fryktet lenge, det er fullstendig kaos utenfor Kautokeino barneskole på morgenen, sier mor Katja Keskitalo.

Katja Keskitalo og Jan Isaac

Jan Isaac må bare krysse veien for å komme seg til skolen. Fredag skjedde det som mamma Katja Keskitalo har fryktet lenge.

Foto: Marie Elise Nystad

Fredag fikk trebarnsmoren seg et skikkelig støkk da sønnen Jan Isaac (7) ble påkjørt på vei til skolen.

– Jeg skulle gå over veien, men en bil som først hadde stoppet, kjørte plutselig videre. Bilen traff meg i ryggen slik at jeg datt på veien, og et av hjulene kom over foten min, forteller syvåringen.

Bilføreren kjørte bare videre, men det var andre som fikk med seg det som skjedde og tok Jan Isaac med hjem til foreldrene.

Saken er anmeldt til politiet.

– Vi har vært i kontakt med bilføreren, vedkommende skal avhøres på mandag, forteller operasjonsleder ved Vest-Finnmark politidistrikt, Jan-Olav Schjølberg.

Kaos utenfor skolen

Heldigvis gikk det bra denne gang, han slapp unna med en øm og hoven fot, men det kunne gått så mye verre, sier mor Katja Keskitalo.

Jan Isaac Karlsen Keskitalo

Jan Isaac viser fram foten som havnet under hjulet på bilen. - Jeg måtte på røntgen i Alta, men det var ikke brudd, forteller han.

Foto: Marie Elise Nystad

Familien bor rett ved siden av barneskolen, og Jan Isaac og søstra må bare krysse veien for å komme seg til skolen, men siden mange foreldre kjører ungene sine til skolen, er det mye trafikk i området om morgenen.

– Jeg har i mange år allerede påpekt at situasjonen utenfor skolen er livsfarlig. Nå må skolen og politikerne ta tak og rydde opp. Ungene våre er de mest dyrebare som vi har, vi har ingen å miste, sier hun.

Les også: Vil sikre skoleområdet i Kautokeino

Må senke fartsgrensa

Keskitalo mener at det første som må gjøres er å senke fartsgrensa fra 50 til 30 km i timen.

– Det må også lages gangfelt, slik at det er mulig å krysse veien på en trygg måte. Det finnes ikke et enesete gangfelt langs hele Bredbuktnesveien, sier hun.

Hun mener også at rundkjøringen hvor foreldrene nå stopper for å levere ungene til skolen må bort.

– Skolen må få på plass et sikrere stoppested hvor foreldre kan levere og hente ungene.