Israelsk okkupasjon opp i forumet

En talsmann for beduinene i Vestbredden talte i går til FNs permanente forum for urfolkssaker. I talen ble problemene under israelsk okkupasjon tatt opp.

Beduinkvinne og israelske soldater

Israelske soldater observerer en beduinkvinne som klager over at familiens skur er jevnet med jorden av israelske buldosere.

Foto: HAZEM BADER / Afp

Mohammed al Korshan er talsmann for beduinersamfunnet på Vestbredden. På tirsdag talte han til forsamlingen i den tiende sesjon av FNs permanente forum for urfolkssaker i FN-hovedkvarteret i New York.

I sitt innlegg kom al Korshan med en appell til det internasjonale samfunnet for anerkjennelse og beskyttelse av urfolket, som lever som flyktninger under israelsk okkupasjon.

– Grunnleggende menneskerettigheter mangler

Hovedbudskapet til al Korshan er en dyp bekymring for de store problemene hans folk har for å overleve under det økende presset av israelsk okkupasjon av Vestbredden.

Han pekte spesielt på effektene av den konstante trusselen om tvangsflytting har på sitt folks evne til å utøve sine grunnleggende menneskerettigheter, og også deres rettigheter som en stammeminoritet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Beduiner og israelske soldater

Israelske soldater går forbi beduinkvinne som sitter ved sitt ødelagte skur.

Foto: HAZEM BADER / Afp

Under møtet pekte al Korshan også på at mens man ventet på en rettferdig og varig løsning på situasjonen for palestinske flyktninger, lever beduinene i dag som et fortrengt urfolk under okkupasjon.

Al Korshan spurte om beduinene kom til å bli konsultert og om de ville få være med på å forme politikken som angår deres rett som urfolk.

I sin tale henvendte Mohammed al Korshan seg direkte til FNs spesialrapportør for urfolksrettigheter, professor James Anaya, og inviterte ham til regionen for å undersøke menneskerettighetene til beduinene, melder Palestine News & Info Agency .