NRK Meny
Normal

Intern kommunikasjonssvikt årsak til regnskapsrot

Manglende regnskapsmateriell tilhørende kommunenes investeringsprosjekter er likevel ikke borte. Kommunikasjonssvikt, mener IT-leder som mener å ha kontroll på situasjonen.

Rådhuset i Tysfjord

Rådhuset i Tysfjord kommune.

Foto: Simon Piera Paulsen / NRK

IKT-ansvarlig i Tysfjord kommune, Egil Skálltje sier det manglende regnskapsmaterialet har hele tiden befunnet seg på kommunens serverpark.

– Det er jo slik at de ikke har forhørt seg godt nok internt om hvordan de faktiske forhold var.

I følge Skálltje ble han spurt i kommunestyret om disse serverene enda eksisterte, noe han kunne bekrefte.

– Det er jo ikke slik at vi fornyer lisensen på disse serverene, så når vi har behov for å hente ut noe så må vi fornye en slags rapportlisens, og da har vi mulighet til å ta ut bilag og oversikt over attestasjoner osv, sier Skálltje.

Svikt i kommunikasjonsrutinene

Egil Skalltje

IKT-ansvarlig i Tysfjord kommune, Egil Skálltje.

Foto: Privat

Skálltje beskriver situasjonen som en intern kommunikasjonssak, der de på IKT-avdelingen ikke har blitt spurt om hjelp i saken.

– Vi har ikke blitt spurt til råds i denne saken her, så det er klart at når vi da først leser det i media eller får hørt det via kommunestyret så er det ikke så enkelt å kunne gi de rette rådene.

Han mener at om de hadde blitt spurt om saken på et tidligere tidspunkt så hadde det blitt litt enklere og man hadde fått mindre støy omkring det.

– Pluss at man hadde fått lit mer tid på seg til å skaffe de nødvendige lisensene for å hente ut dette materialet, sier Skálltje.

Vil gjennomgå rutinene

Fungerende rådmann i Tysfjord kommune, Lill-Tove Hansen skriver i en mail til NRK at hun ikke kan kommentere saken da hun ikke var rådmann på det tidspunktet.

Hun skriver videre at kommunen vil gjennomgå rutiner for kommunikasjon når den nye rådmannen er på plass, og ferieavviklingen er over.