NRK Meny
Normal

Hvem av disse vil sove ute? Og hva med deg?

Foreløpig har ingen sametingsrepresentanter varslet at de vil overnatte ute lørdag 5. september. Men Aili og resten av «regjeringen» hennes er klar.

Erna Solberg og Aili Keskitalo

Statsminister Erna Solberg og sametingspresident Aili Keskitalo på båttur i Karasjok i begynnelsen av juni. 5. september utfordres ledende politikere til å sove ute.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

– Vi trenger politiske forbilder som deg til dette. Vi utfordrer deg til å overnatte ute denne natten, enten alene, sammen med familie, venner eller sammen med en lokal forening.

Det skriver Hilde Myhrvold i Norsk Friluftsliv til sametingspresident Aili Keskitalo.

2015 er friluftslivets år , og natt til 14. januar overnattet 10.000 mennesker ute for å markere året. Det inkluderte mer enn 200 ordførere og mange ledende politikere. Lørdag 5. september åpnes Friluftslivets uke. Planen er å sette ny norsk rekord i uteovernatting med minst 50.000 deltakere.

– Vi er med, svarer Aili Keskitalo til NRK. Sammen med hele sametingsrådet skal hun overnatte ute på Røros. I tillegg håper hun på at flere blir med.

– Planen er å sove i lavvo. Vi har tillitsvalgkonferanse da, forteller hun.

Ingen sametingsrepresentanter

Til nå har 460 politikere fra hele landet sagt at de vil overnatte ute . Oversikten viser at ingen sametingsrepresentanter har meldt seg på. Så langt har 21 politikere fra Finnmark, 13 fra Troms og 32 fra Nordland meldt seg på.

I invitasjon bes sametingspresidenten til å utfordre sine kolleger på Sametinget til teltovernatting eller under åpen himmel.

– Vi håper Sametingets representanter ønsker å delta, skriver Hilde Myhrvold i Norsk Friluftsliv.

Kommunen som får med flest av sine politikere til å sove ute 5. september, får også heder og ære (ekstern lenke).

Slik er reaksjonene på denne saken fra noen sametingspolitikere på NRK Ođđasats Facebook-side:

NRK Ođđasat på Facebook
Foto: Skjermdump fra Facebook