NRK Meny
Normal

Lisa-Katrine Mo ny førstekandidat

Det foreligger ingen krav om ny nominasjon for Arbeiderpartiet i Gáisi valgkrets etter at deres presidentkandidat Willy Ørnebakk trakk seg mandag.

Familien Mo

Lisa-Katrine (til venstre) sammen med sin ordførerpappa Bjørn Inge Mo og sin søster. Bilder er fra et kommunestyremøte i 2011 da alle tre var representanter.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK

Det blir ingen ny nomineringsprossess fordi de ikke har tid til det. Leder i valgkomiteen Kåre Eriksen sier at det blir opprykk slik at Lisa-Katrine Mo (20) blir Gáisis førstekandidat.

– Jeg har ikke fått snakket med henne ennå, men vi regner med at det går bra, sier Eriksen.

Eriksen forteller at de ikke lenger har en presidentkandidat i Gáisi, for det er ingen automatikk i at nummer to på lista etter opprykk også blir presidentkandidat.

Det var mandag formiddag at presidentkandidat Willy Ørnebakk kunngjorde at han trekker seg. Han stiller ikke opp til valg for AP neste høst. Grunnen skal være rot og skittent spill innad i partiet.

Toget gått for Valle

Tidlig i nominasjonsprossessen var det snakk om at tidligere statssekretær Raimo Valle sammen sammen med Ørnebakk var gode presidentkandidater men etter nominasjonen havnet Valle på femteplass på lista, og siden det ikke blir ny nominasjon i Gáisi, så er det ikke aktuelt med Valle nå heller.

Hvem støtter dere som presidentkandidat etter at Ørnebakk trakk seg?

– Det har vi ikke drøftet ennå, så det er for tidlig å si noe uten å ha en felles oppfatning om saken, svarer Eriksen.

Dette er de fem første på lista etter opprykket:

  • Lisa-Katrine Mo, Kåfjord
  • Per Mathis Oskal, Sørreisa
  • Eirin Kristin Kjær, Balsfjord
  • Raimo Valle, Tromsø
  • Inger Heiskel, Storfjord

Gáisi samepolitiske forum er Troms APs samepolitiske forum for kommunene Kåfjord, Storfjord, Lyngen, Karlsøy, Tromsø, Balsfjord, Målselv Bardu, Sørreisa, Lenvik, Berg, Torsken og Tranøy.

Hør saken her: