NRK Meny
Normal

Importstopp berør også småbedrifter

Forrige torsdag bestemte Russland å stenge importen fra noen land. Dette berør mest fiskeimporten fra Norge til Russland. Men også mindre bedrifter er berørte av dette. Skjervøy ASVO kjøper ferdigprodusert ved fra Russland, men må nå finne et annet land hvor de kan kjøpe ved.

vedsekker

Illustrasjonsbilde.

Foto: NRK

Det skriver Framtid Nord.

Skjervøy ASVO har fått tilsendt ved med lastebil som har levert laks til Russland, og det var en grunnene at de bestiller ved fra Russland.

– Det var en av grunnene vi tar ved fra St. Petersburg, det går tomme lastebiler derifra og til Skjervøy. Og det har vært den store muligheten for oss å få billig transport, sier daglig leder for Skjervøy ASVO, Johan Pedersen.

Pedersen sier at de kjøper ca. 10.000 vedsekker fra Russland, men at de nå må finne andre leverandører.

– Vi hadde en avtale med en russisk eksportør som innebar at vi skulle ha 10.000 sekker med ved derfra i år. Så langt har vi fått 3.000. Resten må vi nok finne andre stede, sier han.

I dette tilfellet kan det ende med finsk ved.

– Jeg holder på å jobbe med en konkret forbindelse i Nord-Finland som produserer ved, sier Pedersen.

Når de nå leter etter ny leverandør, så kan denne avtalen bli fast. Og da er det ikke sikkert at de vil kjøpe mer ved fra Russland.

– Det som kan skje er at alle de som kjøper fra Russland, finner seg nye leverandører og at da forsvinner den russiske veden fra det norske markedet, sier Johan Pedersen.