NRK Meny
Normal

Krever politiattest av idrettsledere

Idretten innfører politiattest for ansatte, trenere og andre som jobber med mindreårige barn og funksjonshemmede.

Illustrasjonsfoto barneidrett
Foto: Rainer Prang / NRK

Både idrettsledere, foreldre og trenere er positiv til dette, og begrunner det med sikrere arena for barn og funksjonshemmede innen idretten.

Informasjonsrådgiver i Norges Idrettsforbund, Martin Hassal begrunner Idrettsstyrets beslutning med at man tenker på sikkerheten til de det gjelder.

HØR: POLITIATTEST OGSÅ FOR IDRETTEN

– Et positivt tiltak

– Bakgrunnen er jo at det har vært runder der frivilligheten i Norge har sett på muligheten til å innføre krav om politiattester på mennesker som har ansvar i frivillige organisasjoner. Da har idretten bestemt at politiattest, som viser at man ikke er involvert i sexuelle overgrep mot mindreårig, er ønskelig å innføre i idretts-Norge, forklarer Martin Hassal.

Både foreldre, trenere og ledere som NRK Sámi Radio har snakket med er positiv til forslaget. Styreleder for IL Nordlys, Roald Sandvik ser også dette som et positivt tiltak.

– Jeg synes det er en veldig, veldig bra ordning. Og i og med at vårt styre har tatt det inn i lovverket, så støtter jo selvfølgelig jeg det. Det skal jo være en trygghet for de foreldre som sender sine barn til aktiviteter innenfor idrettslagene. Foreldre skal kunne føle seg trygge for at trenere og ledere i idrettsbevegelsen har sine papirer i orden, mener Roald Andreas Sandvik.