NRK Meny
Normal

Hinter til manipulering av bevismateriale

I dag skal den ene av de tiltalte i saken om bedrageri og dyremishandling forklare seg for første gang. Tidligere har forsvareren hans anbefalt han å ikke forklare seg til politiet.

Hjallis Bakke, Trond Pedersen Biti og Kjetil Hugo Nilsen

Tre av forsvarerne til de tiltalte: Hjallis Bakke, Trond Pedersen Biti og Kjetil Hugo Nilsen.

Foto: Monica Falao Pettersen / NRK

Rettsaken om imiterte rovdyrskader, bedrageri og dyremishandling startet i går i Indre Finnmark Tingrett. Da brukte aktor flere timer på sitt innledningsforedrag og på å legge frem dokumenter. I dag skal den første av de tiltalte forklare seg.

For kort tid siden sa Hjallis Bakke under forsvarernes bemerkninger at han opplever etterforskningen til politiet som lite objektiv, noe han også sa til NRK i går.

– Derfor anbefalte jeg min klient å ikke forklare seg for politiet.

Ifølge Bakke vil hans klient i dag bruke tid på å forklare seg om det han har kjennskap til.

– Og det han ikke har gjort, har han heller ikke kjennskap til, sier Bakke.

Den tiltalte kan forklare seg fritt i første anledning. Dermed stiller aktor spørsmål, så forsvarer. Det er Finn Arne Selford som er dommer i denne saken.

(Saken fortsetter under bildet)

Indre Finnmark Tingrett

Indre Finnmark Tingrett i dag.

Foto: Monica Falao Pettersen / NRK

Leder i reinpolitiet, Inger Anita Øvregård, forteller til NRK i dag at det er opp til retten å avgjøre om politiet har gjort en slett jobb.

– Det at vi får kritikk, synes jeg er greit. Hvis det ligger noe bak kritikken er det noe vi må ta med oss videre, hvis det er reelt, sier Øvregård.

Hinter til manipulering

Under innlegget til Hjallis Bakke i retten i dag, hevder han at de kadavrene som det er funnet imiterte rovdyrskader på, ikke er hans klient sine. Han hevder også at det har vært mulighet for å manipulere med kadavre og øreklips som har blitt levert inn i en kontainer, fordi den står ulåst. Bakgrunnen skal være at klienten hans på et tidspunkt har mistet en pose med øreklips.

– Hvem kan eventuelt ha plantet disse?

– Det vil jeg ikke spekulere i, men det som er viktig er at min klient ikke har levert disse kadavrene, sier Bakke til NRK.

– Kan dette være for å skade din klient?

– Ja, det er åpenbart.

NRK følger saken i retten i dag. Saken oppdateres!