I dag har Christina Henriksen 30 minutter på seg på å redde Riddu Riđđu

Representanter for Riddu Riđđu møter i dag kulturminister Thorhild Widvey (H) for å diskutere festivalens framtid.

Christina Henriksen ansiktsbilde

Styreleder Christina Henriksen og flere andre representanter for festivalen møter i dag kulturminister Thorhild Widvey.

Foto: Nils John Porsanger / NRK

Thorhild Widvey

Kulturminister Thorhild Widvey (H).

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi har 30 minutter på oss til å formidle budskapet om å gjøre Riddu Riđđu til en nasjonal samisk kultursatsing gjennom direkte årlig tilskudd over statsbudsjettet, opplyser styreleder Christina Henriksen til NRK.

I tillegg til styreleder Henriksen og festivalsjef Karoline Trollvik, har Riddu Riđđu med fylkesråd Willy Ørnebakk fra Troms fylkeskommune, sametingsråd Henrik Olsen og ordfører i Kåfjord kommune, Svein Oddvar Leiros.

Det blir et formøte klokken 11 og møtet med ministeren er klokken 14.

Ap-topper: – Regjeringen må garantere for Riddu Riððu

Fylkesrådsleder i Troms, Cecilie Myrseth (Ap), og Ap-nestleder Trond Giske mener regjeringen må garantere for urfolksfestivalen Riddu Riððu sin fremtid.

– Riddu Riððu skal synliggjøre og utvikle særlig den sjøsamiske kulturen. Vi gjenreiser ikke en kultur som er forsøkt utryddet med å fjerne grunnlaget for den største festivalen de har, påpeker Myrseth.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Cecilie Myrseth og Trond Giske

Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth og Ap-nestleder Trond Giske mener det er viktig å sikre Riddu Riððu en finansiell forutsigbarhet i fremtiden.

Foto: Robert Greiner / Pressebilde

Regjeringen vil kutte knutepunktordningen i det kommende statsbudsjettet fra neste år.

For Riddu Riððu utgjør dette i 2015 totalt 2.293.000 kroner.

Dersom Regjeringen får det som de vil, kommer kun Festspillene i Bergen og Festspillene i Nord-Norge til å få videreført støtten.

Styreleder Christina Henriksen i Riddu Riđđu uttalte tidligere i høst til NRK at det er en særdeles dårlig nyhet at knutepunktfestivalene skal miste sin årlige statsstøtte.

– Dette er en kjip overraskelse fra regjeringen. Riddu Riđđu har de siste årene vært en av knutepunktfestivalene i Norge, noe som har sikret forutsigbarhet i planleggingen av festivalen, forklarte Henriksen.