NRK Meny
Normal

Buss i trøbbel - igjen

Uhellet kunne endt stygt da en mann ble liggende på bakken, like bak bussen som kom sklidende mot ham.

Nobina-buss av veien i Tromsø

Bildet er fra en tidligere endelse, busstypen er den samme.

Foto: Jan Riise Pedersen / NRK

Bussen av merket Nobina var på tur opp Kongsbakken i Tromsø lørdag kveld, da den etter en fartsredusering mister festet og begynner å skli bakover, skriver avisa Nordlys .

Det oppstår en farlig situasjon da en mann sklir og faller like bak bussen som kommer sklidende mot ham. Mannen kommer seg imidlertid opp i grevens tid, like før bussen passerer stedet hvor han lå. På nettavisen til Nordlys kan man se video av hele situasjonen.

Tidligere har Nobinaledelsen uttalt til VG Nett at når motoren skifter fra strøm til diesel så kan dette by på problemer på glatt føre.

– I det øyeblikket den går over på dieseldrift, girer den ned, begynner å spinne og mistet festet, uttalte adm.dir. Philipp Engedal.

Ikke første gang det skjer

Det er ikke første gang disse hybridbussene er i trøbbel. Tidligere i vinter var politiet så lei av stadige uhell med Nobinabussene, at de krevde et møte med Nobina. . Om møtet fant sted, er uvisst.

– Det vet jeg ikke noe om, svarer operasjonsleder ved Troms politidistrikt.

Hva som skjer videre med gårsdagens hendelse er også uvisst, ifølge operasjonslederen Rune Nilsen.

– Vi har hatt det litt travelt her i dag, så den saken har vi enda ikke rukket å se noe nærmere på. Derfor kan jeg ikke svare på hva vi vil gjøre videre, og om det blir sak ut av dette, sa operasjonslederen til NRK.

Ingen personer kom til skade under hendelsen i går.