Torsdag kveld fikk arrangøren beskjed om at uvedkommende hadde tatt seg inn på det sikrede Eurovision-området som er beskyttet av både sikkerhetsvakter og politi.
Ifølge svenske Aftonbladet var det to menn som kom seg forbi sikkerhetsvaktene via de ytre gjerdene. De skal så ha kommet seg inn på det sikrede området gjennom en inngang som ikke var overvåket, ifølge avisen.
Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) har sendt ut en pressemelding om at de har tatt flere grep for å sikre at dette ikke skjer igjen.
– Slapp sikkerhet
På vei inn til finalen lørdag kveld var det merkbart flere synlige vakter og én ekstra sikkerhetssjekk før man kom inn på det sikrede området hvor pressen sitter.
Det er også satt inn ekstra sikkerhet i og rundt området hvor Eurovision-finalen avholdes.
– Jeg tenker at sikkerheten har vært slapp og uventet dårlig. Jeg forventet meg kroppsvisiteringer, sier svenske Clas Svahn, som jobber i Dagens Nyheter.
Totalt er det over 600 sikkerhetsvakter, 300 politikonstabler og 350 kamera som er overvåket av politiet døgnet rundt, ifølge pressemeldingen til EBU.
PRESSESENTER: Slik ser det ut hvor både nasjonale- og internasjonale medier holder til. Finalen sendes på lerretet i bakgrunnen. På bildet ser vi rundt halve pressesenteret.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixSkandinaviske medier «rømmer»
VG skriver at de er blant mediene som ikke kommer til å følge finalen fra pressesenteret. Svahn opplyser til NRK at svenske Aftonbladet, TT og Expressen har valgt hotellet.
Danske Ekstra Bladet, Danmarks Radio, B.T og Ritzau/Scanpix pakket også sammen sakene mens NRK pratet med dem.
NRK har flere journalister til stede i både pressesenteret og i arenaen hvor finalen avholdes. Her er det plass til 10.000 personer.
– EBU går aldri på kompromiss med sikkerhet under Eurovision. Vi har tillit til forsikringene som er gitt oss i dag, og følger informasjon fra arrangør, sier Norges delegasjonsleder Stig Karlsen.
PAKKER OG DRAR: Flere danske journalister forlater pressesenteret før Eurovision-finalen. De frykter for egen sikkerhet.
Foto: Anders Boine Verstad / NRK– Ikke nervøs for egen sikkerhet
NRK har vært i kontakt med flere journalister i pressesenteret. De føler at det er god sikkerhet rundt området.
– Vi har sett en økning av sikkerhetspersonell og politi i og rundt området. Sikkerhetssjekken har også blitt strengere, sier Volodymyr Biriukov som jobber for Ukrainske FM-TV.
I løpet av natten har finalelokalene vært gjennom en grundig sikkerhetssjekk. EBU sier også at de har jobbet tett med lokale myndigheter og et renommert sikkerhetsselskap.
SKANNING: Samtlige journalister må skanne sitt adgangskort for å komme inn på det sikrede området.
Foto: Anders Boine Verstad / NRK