NRK Meny
Normal

Rica Karasjok innlemmes i Scandic-kjeden

Tiden som Rica-hotell er snart over.

Rica Hotel Karasjok - Karasjok hotell

Et lokalt firma i Karasjok skrudde i dag ned Rica-skiltet utenfor hotellet. Snart skal et Scandic-skilt settes opp.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Tirsdag 21.oktober kl. 14.00 skapes en ny historie ved hotellet i Karasjok, skriver direktør John Arne Mathiesen i Rica Hotel Karasjok i en pressemelding.

John Arne Mathiesen

Direktør John Arne Mathiesen.

Foto: Pressebilde / Rica Hotels

– Denne dagen er startskuddet for en stor og spennende prosess. Vi blir en del av en Scandic. Scandic er kjent for å være nytenkende og en innovativ kjede, som er opptatt av å ligge foran i utviklingen. De endringene som blir innført på vårt hotell er en del av Scandic sine velkjente konsepter, og vil bli innført på alle Rica-hoteller, forklarer Mathiesen.

– Scandic ivaretar det samiske

I februar 2014 ble det kjent at Scandic kjøpte Rica Hotels, noe som gjør kjeden til den største hotellaktøren i Norden.

I Norge har kjeden nå 84 hoteller, fra Kristiansand i sør til Nordkapp i nord. Hotellene har tilsammen nesten 13.500 rom, og kommer til å huse rundt 15.000 gjester hver dag.

– Jeg er veldig glad og stolt over at Scandic nå skriver en ny historie med dokumenter og flyers også på samisk språk. Scandic har tatt store steg videre når vi nå innlemmer det samiske språket på hotellets område. Karasjok og den samiske kulturen er eksotisk Det har vært jobbet iherdig med oversettelser de siste ukene nå som små og store ark i Karasjok oversettes til samisk, opplyser Mathiesen.

Scandic er Nordens ledende hotellkjede med nærmere 230 hoteller etter oppkjøpet av Rica.

Hotellkjeden har nå 13.000 medarbeidere.