NRK Meny
Normal

Hockeyutstyret ble igjen i Grønland - eierne er i Canada

Hockeyspillerne til Team Alaska fikk seg en overraskelse da de lørdag landet i Iqaluit i Canada.

Hockeyutstyret ble igjen i Grønland - eierne er i Canada.

Team Alaskas ishockeyspillere i alle klasser i Arctic Winter Games landet i Kangerlussuaq i Grønland natt til lørdag.

Resten av Team Alaska har siden vært strandet i den lille grønlanske bygda på grunn av dårlig vær i hovedstaden Nuuk, mens hockeylagene reiste til Iqaluit i Canada der deres hockeyturnering blir spilt.

Sendes tilbake med tomt fly

Frilansjournalist Martine Lind Krebs jobber under årets AWG for arrangørenes nettavis Ulu News og den grønlandske avisen Sermitsiaq. Hun forteller om den uheldige situasjonen.

– Alle hockeyspillerne skulle egentlig bare mellomlande her og deretter fly direkte til Nuuk, men på grunn av dårlig vær i Nuuk snudde de og fløy tilbake til Iqaluit. Men dessverre ble deres hockeyutstyr igjen her på flyplassen i Kangerlussuaq, opplyser Krebs.

Trailere med hockeyutstyr

I disse trallene lå noe av ishockeyutstyret til Team Alaska. Ishockeykøllene hadde havnet sammen med bagasje som skulle til Danish Air Base i Kangerlussuaq.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Hun kan fortelle at Air Greenland allerede har funnet en minnelig løsning for den lille blemmen.

– Utstyret lå sammen med all annen bagasje fra Team Alaska, og kvelden og natten er blitt brukt til å finne det igjen. Nå skal det sendes med et chartret fly som tidligere i dag brakte de rundt 100 idrettsungdommene og lederne fra Nordvest Territoriet i Canada, forteller Krebs.

Nå får ikke hockeyspillerne trent fordi de mangler alt utstyr.

– Det må nok være en belastning for dem at de mangler alt trenings- og kamputstyr, fastslår hun.