NRK Meny
Normal

Hjelp oss å forme lule- og sørsamisk medietilbud - vinn DAB-radio

NRK Sápmi gjennomgår nå det lulesamiske og sørsamiske nyhets- og aktualitetstilbudet. Og vi vil gjerne vite hvordan du vil ha det.

DAB-radio

Vinn en DAB-radio ved å svare på spørreundersøkelse om lule- og sørsamisk medietilbud. Se link nederst i artikkelen.

Foto: Tore Guriby / NRK

NRK Sápmi skal med sitt lule- og sørsamiske tilbud gi et nyhets- og aktualitetstilbud på nett, tv, radio og sosiale medier.

Hvordan vil du ha det?

Det vil vi ha svar på, og har derfor satt i gang en spørreundersøkelse.

Rávdná Buljo Gaup smiler

– Vi har ingen publikumsundersøkelser som kan støtte opp om en beslutning. Derfor spør vi folket om hva de ønsker seg.

Foto: Carl-Gøran Larsson / NRK

– Vi er i gang med en stor omlegging av vårt radiotilbud. Men i og med at det lule- og sørsamiske tilbudet er så unikt, og med den muligheten NRK Sápmi nå har til å gjøre store endringer som svarer til forventningene og ønskene fra disse to språkgruppene, så mener vi at en spørreundersøkelse vil gi oss gode svar, sier nyhetsredaktør i NRK Sápmi, Rávdná Buljo Gaup.

Bevare og utvikle

Formålet med undersøkelsen er å svare på forventningene til vårt lule- og sørsamiske publikum.

– Vårt mål er å bevare og utvikle disse to språkene, og da må vite hvordan vi skal gjøre det på best mulg måte. Hvor når vi disse to gruppene mest? Hva slags tilbud ønsker de, og hva ønsker de ikke? spør Buljo Gaup.

Oppfordrer alle

Målgruppen er primært de som behersker sørsamisk og lulesamisk, og som benytter seg av vårt medietilbud. Det er også ønskelig at de som ikke bruker tilbudet ville ha brukt det dersom det ble gjort endringer.

– Jeg oppfordrer alle som har en mening om vårt lule- og sørsamiske medietilbud om å svare på undersøkelsen, avslutter Buljo Gaup.

Delta og vinn

Om du svarer på spørreundersøkelsen er du med på å forme hvordan samiske nyheter skal formidles i framtiden. Og du er med i trekningen av en DAB-radio.