Her får «Melkeveien»-Charles sin Marte

Det er duket for jubel når NRK nå sender siste episode av dokumentarserien «Melkeveien».

Vinteren er forbi og sensommeren er på hell. Charles får en vakker opplevelse. Har Geir Ole "The Boss" fortsatt et håp om at sønnen skal overta styringen av firmaet? Har Mikkel David avsluttet singeltilværelsen? I siste episode får vi se hvordan det har gått med melkebilsjåførene og bøndene de møter på sin vei.

VIDEO: Marte Pettersen Aasvang (28) og Charles Pettersen Aasvang (27) kan spasere ut på kirketrappen som kone og mann i siste episode av serien om verdens nordligste melkerute.

Melkebilsjåførene i Finnmark er gjerne single, mens i Troms smis det i hymens lenker. I ukens episode av «Melkeveien» er det tid for bryllup.

Det er ikke bare lykke på skjermen i «Melkeveien». For også bakom kamera er det smil å spore nå når serien nærmer seg veis ende og skal evalueres.

Suksess

Første episode av serien om melkebilsjåførene på verdens nordligste og lengste melkerute samlet over 460.000 seere.

– Det at vi nådde så mange seere gjør oss jo litt stolte hele gjengen, sier programredaktør i NRK Sápmi, Ole Rune Hætta i Karasjok.

  • Se alle tidligere episoder av «Melkeveien» her: NRK TV

– Det som også er hyggelig er at historien om melkebilsjåførene slo så godt an blant yngre seere.

Lojale seere

Utover i episoden har også dokumentarserien fått gode seertall og en lojal seergruppe.

Innblikket i hverdagen til melkebilsjåførene Mikkel David Sara, Charles Pettersen Aasvang, Geir Ole Fredeng, Geir Thomas Fredeng og John Mikael Gaup, samt bøndene, traff noe hos seerne.

Men hva kan grunnen være til at en serie på samisk traff over hele Norge?

– Jeg tror det er fordi at alle har et forhold til melk, mens transportbiten er totalt ukjent og spennende, sier Hætta.

– Dette er verdens nordligste og lengste melkerute. Dramatikken ligger i den spektakulære naturen i Finnmark og alt den har å by på av vær og vind og dårlig føre. Og ikke minst handler det om kampen mot klokken.

Vakkert

Det har vært mye flott natur å se i serien. Finnmarksvidda, Lyngsalpene og alle fjordene. Solskinn og snøstorm - kontrastene mellom årstidene er store.

– Det skulle være fokus på den spektakulære naturen og det til tider dramatiske været, sier Hætta.

Han er glad for at den samiske divisjonen i NRK har laget en programserie om et tema som ikke nødvendigvis forbindes med samer:

– Jeg tror TV-serien har formidlet et nytt bilde av samer til en del seere.

  • Les flere artikler om «Melkeveien» her