NRK Meny
Normal

Her er navnet på den nye kommunen

...dersom det blir sammenslåing vel og merke.

Ordførere i Snåsa, Steinkjer og Verran

Ordførerne Anders Lindstrøm (Ap) i Verran, Tone Våg (Ap) i Snåsa og Bjørn Arild Gram (Sp) i Steinkjer

Foto: Erlend Malmo / Trønder-Avisa

Steinkjer, Snåsa og Verran har jobbet en stund med en eventuell kommunesammenslåing. Denne saken er de ikke ferdige med, men èn av enighetene de er ferdige med er navnet, som blir Steinkjer kommune.

– Avtalen er ikke ferdig enda, men alle var enige om at navnet måtte bli Steinkjer. Vi prøver å få til en god avtale som mulig, slik at de som ønsker å stemme for sammenslåing vet hva de går til, sier Tone Våg ordfører i Snåsa.

Det er flere møter som gjenstår for at kommunene skal komme til en felles avgjørelse, men samtidig vil Snåsa legge frem alternativet hvordan fremtiden blir seende ut hvis de skal stå som egen kommune fortsatt.

Snåsa kommune er en forvaltningskommune innen samiske rammer, og dersom sammenslåingen gjennomføres vil det ikke skje store forandringer.

– Vi har ikke gått ut med noe informasjon enda for vi skal gå ut med den samlet, men vi møter ingen motforestillinger så langt. Hele kommunen blir da en forvaltningskommune, noe annet ville vært utenkelig for oss i Snåsa å gå inn for, avslutter Våg.

Hvis alt går som det skal vil det være arrangeres folkeavstemning i de tre kommunene 23. mai.