Her er Agnetes første TV-opptreden

Vokalist Agnete Johnsen og gruppa The Blacksheeps var med i samisk barne-tv i 2007, før de ble kjent. Her ser du Agnetes første TV-opptreden.

I 2007 spilte bandet Blacksheeps med den da 13 år gamle vokalisten Agnete Johnsen i barne-TV i NRK Sápmi, sámi mánáid-TV. De covret sangen Gold Lion av Yeah Yeah Yeah. Etter denne opptredenen har Agnete nådd langt i musikkarrieren.

Ingir Baal Nango

– Jeg forstår hvorfor hun har nådd langt, hun var kjempeflink allerede i ung alder, sier Smávut Ingir Bål.

– Ikke rart at hun har nådd langt

Programleder i NRK Sápmis sámi mánáid-TV i 2007 Smávut Ingir Bål forteller at alle på settet så hennes talent og sa allerede da at hun kommer til å nå langt.

– Husker den dagen når vi jobbet med Agnete og The Blacksheeps. Vi hadde ikke ventet at en ung jente hadde så god stemme. Alle snakket om at hun er så flink og at hun kommer til å nå langt. Hun er så naturlig på scenen og jeg skjønner godt hvorfor hun har nådd så langt.

Har stor tro på Agnete

Lørdag vant Agnete overlegent Melodi Grand Prix-finalen med sangen «Icebreaker», og skal representere Norge under Eurovision Song Contest i Stockholm.

Agnete synger vinnerlåten «Icebreaker». I mai skal hun representere Norge i Eurovision Song Contest i Stockholm.

Musikkansvarlig i Melodi Grand Prix Jan Fredrik Karlsen er overbevist om at Agnete kan kjempe i toppen i Eurovision Song Contest.

Målsettingen fra jeg fikk denne jobben har vært å finne en låt av en artist som kan vinne Eurovision Song Contest i Stockholm. Det er jeg helt sikker på at vi kan gjøre nå.

Jan Fredrik Karlsen

Musikkansvarlig i Melodi Grand Prix Jan Fredrik Karlsen

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Om låta «Icebreaker» sier Karlsen dette:

– Det er en modig låt å skrive. Den har en taktisk genialitet i form av hva du hører på verset, og når du kommer inn i refrenget, så er det et taktskifte som du overhodet ikke forventer. Det er modig å gjøre. Treffer det, så kan det treffe alle.

Og om Agnete Johnsen sier Karlsen dette:

– Hun er en toppidrettsutøver innenfor underholdningsbransjen. Hun kjemper i toppnivå på alt hun er med på og vinner flere av de tingene hun er med på. Hun jobber hardt og er en dødsflink artist. Hun synger dritbra og har en sterk tilstedeværelse på scenen. Hun kan vinne en hel verden i Stockholm. Hun er ung, men har allikevel oppnådd utrolig mye i sin karriere, sier Karlsen.

Litt annerledes enn andre i Europa

Tidligere MGP-general Per Sundnes, som har jobbet med Agnete Johnsen i The Blacksheeps-tiden, mener at Agnete har en sjanse for å vinne årets Eurovision Song Contest fordi hun er så åpen og autentisk .

– Hun ser utrolig fresh ut, er litt annerledes enn andre i Europa, og det er til vår fordel. Folk er veldig opptatt av at det skal være autentisk, og at det skal handle om hvem nordmenn er. Derfor tror jeg at hun kan gjøre det bra.