NRK Meny
Normal

Thoralf Henriksen fikk ikke tillit til å fortsette

Eierstyret i De samiske samlinger i Karasjok har valgt ny styreleder.

Thoralf Henriksen

Thoralf Henriksen har vært en omdiskutert styreleder. Nå får han ikke lov til å fortsette lenger.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Hjalmar Strømeng

Styreleder Hjalmar Strømeng.

Foto: Berit Marie Lise Eira / NRK

De samiske samlinger i Karasjok er en del av museumssammenslutningen RiddoDuottarMuseat, men det er eierstyret for De samiske samlinger som eier og forvalter eiendommen i Karasjok.

RiddoDuottarMuseat (RDM) er en privat stiftelse bestående av fire samiske museer i Vest-Finnmark; De Samiske Samlinger i Karasjok, Kautokeino bygdetun, Porsanger museum og Kokelv sjøsamiske museum i Kvalsund kommune.

Med Thoralf Henriksen som styreleder i eierstyret for De samiske samlinger holdt dette på å bære galt avsted, da en strid mellom eierstyret og styret for RiddoDuottarMuseat nesten førte til at drifta i Karasjok ble avviklet.

Forrige uke ble det imidlertid slutt for Thoralf Henriksen. Han fikk ikke lenger tillit til å fortsette som styreleder og ble erstattet av styremedlem Hjalmar Strømeng, skriver Ávvir.

Det var kontrollutvalget for stiftelsen De samiske samlinger som valgte det nye styret og navnet på de nye styremedlemmene ble offentliggjort torsdag.

Lederen for kontrollutvalget er Asta Mitkija Balto, og hun sier til Ávvir at hun er fornøyd med å få inn nye folk i eierstyret. Disse vil tre inn i styrevervene 1. januar 2015.

Hjalmar Strømeng har tidligere sittet i styret. Han vil få med seg Jon Aarseth Meløy og Synnøve Solbakken-Härkönen som styremedlemmer.

Varamedlemmene er nummerert. Første varamedlem er Eilif Norvang, andre varamedlem er Anne Toril Eriksen Balto og tredje varamedlem er Inga Ravna Eira.