NRK Meny
Normal

Hellas er fortsatt den mest populære reisedestinasjon

Til tross for at den greske befolkningen stemte «nei» til ultimatumet fra EU og IMF, hindrer ikke det at Hellas fortsatt er sommerens mest attraktive reisedestinasjon.

Hellas

Slike utsikter er det folk er ute etter når de bestiller reiser til Hellas. Illustrasjonsbilde.

Foto: Gunnar Lier / Scanpix

Reidun Boine fra Karasjok befinner seg på Korfu og merker ikke mye til endringene i landet.

– Som turist så har jeg ikke opplevd noen endringer, så for oss har det ikke noen betydning. Folk her prater ikke så mye om det, men vi forstår jo ikke språket så, forteller Boine.

Reidun Boine

Reidun Boine.

Foto: Marit Sofie Holmestrand

Til tross for situasjonen i landet velger Reidun Boine fortsatt Hellas for en varm ferie. Reidun forteller at også flere velger Hellas framfor annet.

– Vi kom med et Apollo fly og vi spurte servitøren om det har kommet noen avbestillinger. Han svarte at flyet var fullbooket.

Foretrekker kontanter

Fortsatt merker man at Hellas er i en økonomisk krise. De lokale butikkene ser helst at man betaler i kontanter framfor kort. Bankene har også en maksimum grense på uttak.

– Her om dagen skulle vi leie en bil. Forhandleren fortalte oss at vi kan ta ut 60 euro per dag, i avisa leste vi at grensen var 20 euro, forteller Boine.

– Det eneste vi merket var at internettet var borte. De fortalte oss at nettet er borte helt til folkeavstemningen er over, men dem viste fortsatt valget på TV-en.

Påvirker ikke reisene

Markeds- og kommunikasjonskonsulent i reiseselskapet Apollo, Christine Hafnor, sier at resultatene av gårsdagens folkeavstemning ikke vil påvirke reisene til Hellas.

Hun forteller videre at fra deres reisemål rapporteres det om at alt går som normalt, og at det finnes penger i minibankene og at det fremdeles kan betales med kort.

– Men det vi må huske på er at kortbetaling er ikke like utbredt i Hellas som i Norge, og det er derfor vi oppfordrer våre reisende til å ta med litt ekstra kontanter og flere ulike typer bankkort og kredittkort, sier hun.

Hafnor forteller at de ikke har mottatt noen avbestillinger. Hun sier at det fremdeles er Hellas som er sommerfavoritten og vinneren blant deres reisedestinasjoner.

– Så her går det som i fjor, altså supert.

Anser det som trygt

Christine Hafnor

Markeds- og kommunikasjonskonsulent i Apollo, Christine Hafnor.

Foto: Fotograf Johnny Syversen

Hafnor forteller at de forholder seg til Utenriksdepartementets reiseråd, og når det ikke har blitt utstedt råd mot å reise til Hellas, anser de da det for å være trygt.

– Vi ville aldri ha sendt våre kunder til et sted som ikke er trygt å reise. Og slik som det er nå, rapporteres det at alt er som normalt ved alle reisemålene våre. Og fra våre tilbakemeldinger på Facebook fra våre gjester, så merker de ikke noe til urohetene.

Hun sier at Hellas er avhengig av turismen og spesielt nå, så turistene vil bli tatt godt vare på under hele oppholdet.

– Og der det finnes kortautomater, så vil det selvfølgelig godtas kort, sier Hafnor.