Healet syke i over 40 år

Gunvor Kjelstrup har virket som healer i over 40 år. Hun er blitt bedt om å komme til sykehus for å hjelpe syke. Universitetssykehuset i Tromsø er et av sykehusene hvor hun har vært mange ganger.

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto: Helbreder med varme hender

Foto: Anne Olli

Hør innslaget

Oppdaget evnene etterhvert

Gunvor Kjelstrup visste ikke hva slags evner hun hadde før beboerne på aldershjemmet hvor hun jobbet, da hun var helt ung, ble kvitt smertene, hvis hun masserte dem på de vonde stedene.

Tvilte litt på evnene

Selv forteller hun at hun hadde litt probler med å tro at hun kunne gjøre folk friske av sykdommer. Etterhvert kunne hun ikke annet enn å tro det, for når hun masserte på det syke stedet, så forsvant smertene.

Hørte en stemme

Som barn ble Gunvor Kjelstrup mobbet. En dag hun hadde klatret opp i et tre hvor broren hadde laget en liten platte, da fikk hun høre en stemme som sa at hun ikke skulle gråte for de som plaget henne skulle komme til henne for å få hjelp. Denne stemmen var og ble et mysterium for henne, for hun kan ikke forklare hvor denne stemmen kom ifra.

Healet i over 40 år

Etterhvert som hun hjalp syke, så begynte folk å kalle henne for en healer. Ikke skjønte hun hva det var for noe, men hun forsto snart at det betydde at hun helbredet folk. Hun gjorde folk frisk.

Astma og nerver enklest å heale

Gunvor Kjelstrup forteller at de beste resultatene av healingen får hun når hun helbreder folk som har astma og nerver. Det har hun erfart i årenes løp.

Korte nyheter

 • Den samiske filmen «Radji» vant pris på TIFF

  Den samiske filmen «Radji» vant prisen «Trømsøpalmen» under Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) i dag. Filmen er regissert av John Erling Utsi og Georg Gøtmark.

  Tromsøpalmen deles ut til den beste filmen i sideprogrammet Film fra Nord.

  Juryen begrunner blant annet med at filmen avdekker den systematiske undertrykkelsen av den samiske kulturen og levemåten, ved å lage grenser der det aldri har vært grenser før. Og ved lov, beskytter den sterke.

  Den brasilianske filmen Medusa vant to filmer - både Auroraprisen og Faith in Film-prisen.

  Tromsø Internasjonale Filmfestival
 • Beitekrise i Nordland

  Statsforvalteren i Nordland har erklært beitekrise for Ildgruben og Saltfjellet reinbeitedistrikt med tilbakevirkende kraft fra 15. desember til 31. januar. Beitekrisen er ekstraordinær og ikke en del av normale, årlige variasjoner. De ber folk som er på ute på tur om å vise hensyn hvis de møter på rein.

 • 24 958 ådå viesáda li koronas báddum

  Tjáledum la maŋemus jánndurin 24 958 ådå viesáda Vuonarijkan gesi l korona njåmmum.

  Dát la nælját biejvve njoammomlåhko l alemus. Åvdep biejve li låhko 16 877 dajs gudi li koronas njoammoduvvam.

  Koronatest
  Foto: Tore Ellingseter / NRK