Håvard Klemetsen (38) legger opp

– Jeg er heldig som har fått oppleve så mange høydepunkter.

Håvard Klemetsen ligger og jubler etter hopp

LANG KARRIERE: Etter en lang karriere har 38-åringen Håvard Klemetsen bestemt seg for å legge opp som kombinertløper.

Foto: Morten Broks

– I en alder av 38 år har jeg innsett at det kanskje er på tide å finne seg en skikkelig jobb og samle litt flere pensjonspoeng, sier finnmarkingen Håvard Klemetsen i en pressemelding.

Etter en lang og innholdsrik idrettskarriere som har inneholdt både VM- og OL-gull, skal kombinertløper Håvard Klemetsen prioritere familie, venner og jobb.

Privilegert

– Jeg føler meg svært privilegert som har fått lov til å drive på med det jeg liker aller best i mer enn 20 år, med både opp- og nedturer, sier Kautokeino-mannen.

Klemetsen hadde sine beste år som kombinertutøver etter at han fylte 30.

– Jeg kommer til å se tilbake på kombinertkarrieren med stolthet over hva jeg har oppnådd og føler meg heldig som har opplevd så mange høydepunkter gjennom karrieren.

Satser på seier på hjemmebane

– Jeg har to barn og samboer som jeg ønsker å prioritere mer. Nå ser jeg fram til å være mindre egoistisk og ikke alltid være den som kommer i første rekke, den som hele familien må planlegge rundt, sier finnmarkingen som har mange han ønsker å takke, sier Klemetsen i pressemeldingen.

Håvard Klemetsen med familie

SAMMEN MED FAMILIEN: Håvard Klemetsen sammen med sin samboer Mariela Idivuoma, og barna.

Foto: Morten Broks

Og det er nettopp familien han takker for å ha kunnet holde på med idrett i så mange år.

– Den største takken går til samboer Mariela Idivuoma og foreldrene mine Lasse og Vesla som alltid har vært der for meg i tykt og tynt, sier Klemetsen, som nå er bosatt i Tromsø.

Startet karrieren i 1995

Toppidrettskarrieren startet i 1995 da han som 16-åring flyttet fra lille Kautokeino til OL-byen Lillehammer for å satse på kombinert på NTG.

Den talentfulle finnmarkingen var blant landets mest lovende fotballspillere i sitt kull, men det var kombinert han valgte å satse på. Det har ført til gull i både VM og OL, samt en verdenscupseier. Han har vært under skiforbundets vinger på ulike landslag gjennom 21 år.

Viktigste meritter:

  • OL-gull lag
  • VM-gull lag
  • 8 medaljer totalt i VM og OL
  • 1 individuell verdenscupseier
  • 7 antall seiere i WC lag/teamsprint
  • 13 NM-medaljer
  • 2 NM-titler