NRK Meny
Normal

Har sendt brev til P3-sjefen

Artisten Max Mackhé reagerer på at det for tiden ikke er noen samiske artister på spillelistene til NRK P3.

Max Mackhe

Artisten Max Mackhé vil vite mer om begrunnelsen for hvorfor aktuelle samisk poplåter ikke skulle være relevante og gode nok for ungdomskanalen P3.

Foto: Åse Pulk/NRK

Tidligere har samisk musikk, enten den er sunget på det samiske språket eller synges av en samisk artist, blitt spilt på ungdomskanalen P3.

For tiden er det derimot ikke en eneste samisk låt i rotasjon på spillelista til denne NRK-kanalen, bekrefter musikksjef for P3, Mats Borch Bugge.

Mats Borch Bugge

Mats Borch Bugge oppfordrer samiske artister til å lage bra musikk og være flink til å markedsføre musikken sin.

Foto: NRK

– De siste samiske låtene vi fikk tilsendt holdt ikke nivået eller vi definerte dem som upassende, sier Borch Bugge.

Får liste med musikk

Artisten Max Mackhé synes det er underlig at musikksjefen og hans kollegaer er kommet til den konklusjonen at det for tiden ikke finnes noe samisk musikk som også kunne være relevant for de som lytter på NRK P3, melder sameradioen.se.

Han har derfor tatt seg bryet med å lage en liste over samiske artister som han mener at Borch Bugge bør lytte til, og har sendt listen sammen med et brev til P3-sjefen.

Max Mackhès samiske musikkliste på Spotify

Skjermdump av Max Mackhès musikkliste.

Her kan du se hele lista: Max Machès spotifyliste (Ekstern lenke)

Mackhé vil blant annet vite mer om hvordan ledelsen for den norske ungdomskanalen tenker når de mener at samiske sanger må bli mer relevante for kanalen.

– Mange flinke artister

Musihkkadahkki Magnus Vuolab

Musikkprodusent Magnus Vuolab mener at artister som SlinCraze og Rolffa burde være gode nok for spillelistene til NRK P3.

Foto: Anne Olli / NRK

Musikkprodusent og musiker Magnus Vuolab er også overrasket over at P3 for tiden ikke har funnet samisk musikk som egner seg til på lufta i ungdomskanalen.

– Jeg er selvfølgelig ikke enig i at våre samiske artister ikke er gode nok, de som jeg umiddelbart kan komme på, som jeg mener burde kunne spilles på P3, er SlinCraze og Rolffa, sier Vuolab.

Han forstår imidlertid at World musikk-artister som Mari Boine og Elin Kåven ikke automatisk spilles på P3.

– Lag bra musikk

Årlig produseres det lite kommersiell samisk musikk, og det er også en del av forklaringen til at det innimellom er slik at samisk musikk ikke er å finne på spillelister, mener både Vuolab og Borch Bugge.

– Det handler først og fremst om å lage bra musikk og det handler om å fronte den musikken mot oss og verden forøvrig, jeg er sikker på at det finnes masse folk der ute som kan lage musikk som egner seg på P3, sier Mats Borch Bugge.

Rolffa

Den samiske popgruppen Rolffa fra Karasjok lager musikk som burde være god nok for spillelistene, mener musikkprodusent Magnus Vuolab.

Foto: : Tor Arve Grotle