Vi kårer Sápmis vakreste kofte

Kanskje det er nå du skal ta fram den knallrosa festivalkofta di? Viser du frem kofta di, kan du være med på å vinne koftesølv!

Pyntet

FARGESKUE: Samiske kofter finnes i forskjellige farger og variasjoner, avhengig av sted og slekt.

Foto: Tor Sæther

«Kofta er det fineste plagget jeg eier!» Det har du kanskje selv sagt, eller hørt mange samer si med stolthet.

Vi skal nå la dere som publikum kåre de fineste koftebildene, uavhengig av stedstilhørighet.

Sápmis bugner som kjent over av forskjellige kofter, i ulike materialer og former; festivalkofte, fjellkofte, discokofte, rosakofte, og mye mer!

Da kan det være lurt å stikke seg litt ut med noe som bare du har. Mulig at det er den spesialsydde skinnkoften som tar deg til topps i denne konkurransen!

Slik deltar du

Fra og med 19. januar til 30. januar 2018 kan du dele ditt koftebilde med oss på Instagram, og merke det med #nrkgákti, #nrkgapta eller #nrkgáppte, slik at vi legger merke til bildet.

Hvis bildet er av noen andre enn deg selv, så må du spørre personen om lov til å publisere det. Vi ber deg også om å respektere opphavsrett, at du kun deltar med bilder du selv har tatt.

Les også: Slik deler du bilder og videoer med oss

30. januar plukker vi ut ti bilder av herrekofter og ti av kvinnekoftene, som dere har lagt ut. Disse går videre til en finalerunde her på NRK Sápmis nettside, hvor du kan da stemme på dine favoritter.

Premien

På samenes nasjonaldag, 6. februar, forteller vi hvilke bilder dere syntes var de fineste.

Hver av vinnerne vil få koftesølv til en verdi av 2000 kroner! Nå er det bare å få på seg finstasen og knipse bilder.

Koftesølv

VINN KOFTESØLV: Har du et koftebilde du kunne tenke deg å dele med oss på Instagram? Bruk emneknaggene #nrkgákti #nrkgapte #nrkgáppte

Foto: Vaino Rensberg / NRK