Normal

Hyllet Mari Boine med korsang

Goaskinviellja i kor-versjon. Høres det ut som en god idé? Det syntes i alle fall koret Dimitri Joavku i Kautokeino. Resultatet fikk publikum nyte i Kautokeino lørdag kveld.

Dimitri Joavku
Foto: Oddbjørg Hætta Sara / NRK

Mange hadde funnet veien til Thon hotel hvor konserten ble holdt. Før konserten var det en smånervøs Inger Johanne Oskal som konstaterte at det ikke bare var «vanlige» publikummere i salen.

– Både Roger Ludvigsen og Svein Schultz er her. De har jo begge jobbet lenge sammen med Mari Boine, så man svetter jo litt ekstra. Men jeg tror det skal gå bra.

Inger Johanne Oskal

Inger Johanne Oskal dirrigerer Dimitri Joavku.

Foto: Oddbjørg Hætta Sara / NRK

Oskal har sammen med Terje Aho arrangert noen av Mari Boines sanger til kor. Det er en jobb hun sier har vært spennende, men også utfordrende.

– Vi har måttet forenkle ting, og fått de til å passe, og presse inn i korformen. Å kopiere Mari Boine var jo uaktuellt.

Drømmen

Dimitri Joavku ble i 1991 stiftet av Oluf Dimitri Røe, derav navnet. Koret har siden hatt jevnlige konserter med hovedfokus på samisk musikk. Å øve inn Mari Boines sanger har vært en fin prosess, forteller styreleder i koret Violeta Basa.

Roger Ludvigsen

Roger Ludvigsen har jobbet med Mari Boine en årrekke. Han var fornøyd med det han fikk høre.

Foto: Oddbjørg Hætta Sara / NRK

– Det er en stor ære for oss at Mari Boine ville la oss synge hennes sanger. Drømmen er å synge sammen med henne.

Etter konserten kunne Roger Ludvigsen konstatere at Mari Boines sanger også passer til kor.

– Det var kjempefint, en ny opplevelse. En av de beste var nok «Goaskinviellja», da fløy vi alle sammen.

HØR: