Han er den første samiske kunstneren som inntar Louvre

Han får stille ut kunsten sin i et av verdens største, og mest besøkte og anerkjente kunstmuseum i verden. – Det var ingen tvil om å takke «ja», forteller Gjert Rognli.

Gjert Rognli

FIKK UNIKT TILBUD: Multimediekunstneren, Gjert Rognli, fra Manndalen i Nord-Troms får stille ut bildene sine i kunstmuseet Louvre i Paris.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sápmi

Gjert Rognli jobber som multimediekunstner, og har de siste årene jobbet med kortfilm, fotografi og performance.

Han er utdannet i multimedia og film, og har vært representert ved en rekke filmfestivaler og utstillinger i Norge og utlandet.

Drømmer og virkelighet

Hans fotografier er iscenesatte og tar for seg drømmer, virkelighet og personlige eller emosjonelle steder i «hans indre landskap».

Med verkene sine ønsker Rognli å formidle surrealisme, mytologi, fantasi og tid. Han tar naturkreftene inn i verkene, med referanser til det hverdagslige og surrealistiske.

Folksomt i Napoleonsgalleriet i Louvre

VERDENS MEST BESØKTE KUNSTMUSEUM: Snart inntar samisk kunst lokalene i Louvre. Dette er fra avdelingen Napoleonsgalleriet.

Foto: Nina Skurtveit / NRK

Juryert utstilling

Mona Lisa av Leonardo da Vinci

FÅR SAMISK SELSKAP: Louvre er blant annet kjent for å huse det berømte maleriet «Mona Lisa» av Leonardo da Vinci.

Foto: JEAN-PIERRE MULLER / AFP

– Her om dagen tikket det inn en mail fra gallerist og kunstprofessor Mickaella Himmelström, med det hyggelige spørsmålet om jeg ville stille ut i Louvre. Etter det hadde vi en hyggelig samtale og det var jo ingen tvil i mitt «ja», forteller Gjert Rognli.

Ifølge Himmelström er Rognli den første samiske kunstneren som får stille ut kunsten sin i Louvre i Paris.

Utstillingen finner sted i slutten av oktober 2016, hvor Gjert Rognli viser 6 av sine fotografier. I pressemeldingen skriver Gjert Rogli at utstillingen er juryert.