Hadde brudd i nakken – måtte vente ei uke på legehjelp

En mann i Tysfjord falt ned kjellertrappa hjemme hos seg selv. Med hjelp av broren kom han seg opp i en stressless, hvor han ble sittende ei uke før han fikk legehjelp.

Drag Legekontor

En mann med brudd i nakken og hans familie brukte en uke på å komme seg til lege.

Foto: Simon Piera Paulsen / NRK

Etter uhellet ringte familien til legevakta, som ba mannen ta Ibux mot smertene og ta kontakt med lege dagen etter. Men mannen og familien hadde store problemer med å få kontakt med legekontor i Tysfjord, tross mange forsøk, melder Lokalavisa Nord-Salten.

Først ei uke etter ulykken fikk mannen komme til lege, som umiddelbart sendte ham til sykehuset i Bodø for røntgen. Der ble det konstatert brudd i nakken.

Nå er mannen sendt til Universitetssykehuset i Tromsø for operasjon.

Reagerer

Mannens søster forteller til lokalavisa om mye smerter og stor fortvilelse etterhvert som man ikke fikk kontakt med legetjenesten i kommunen.

Søsteren reagerer på at mannen ikke ble sendt videre til Bodø med ambulanse, men at han måtte benytte privat skyss - og det uten nakkekrage.

– Egentlig må han jo ha hatt englevakt, han kunne blitt lam. Dette holder ikke mål, mener søsteren.

Kommuneoverlege Tysfjord Fred Andersen kan ikke redegjøre for bortkomne pasientjournaler.

Kommuneoverlege i Tysfjord Fred Andersen beklager situasjonen.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Beklager

Kommuneoverlege i Tysfjord Fred Andersen beklager situasjonen som har oppstått.

– Å måtte vente så lenge før man kommer seg til legekontoret er langt fra slik det skal være, sier Andersen til lokalavisa.

Det var Andersen selv som behandlet vedkommende og sendte ham videre til sykehuset. Kommuneoverlegen vil ikke uttale seg om den aktuelle saken, men sier på generelt grunnlag:

– Det kan være vanskelig både å formidle alvorlighetsgrad for dem det gjelder, og for legevakta å tolke det som blir sagt.

Vanskelig situasjon

Tysfjord kommune har i den siste tiden hatt utfordringer med bemanninga på legekontorene i kommunen etter at to av tre kommuneleger var sykemeldte en periode.

– På grunn av fravær har vi en vanskelig legesituasjon i kommunen, skrev Tysfjord kommune i et innlegg på sine nettsider for to uker siden.

– At det kan ha vært vanskelig å få kontakt med legetjenesten i Tysfjord den siste tida er nok et beklagelig faktum, medgir Andersen.