NRK Meny
Normal

Grønland lokker utenlandsk arbeidskraft

Den grønlandske arbeidsstyrken mangler kompetanse i borearbeid, sier Cairn Energys logistikkleder.

Boreskip fra Cairn Energy.

Boreskip fra Cairn Energy.

Foto: cairnenergy.com

Dette budskapet falt på en industrikonfanse i den canadiske provinsen Nova Scotia. Konferansen ble arrangert av områdets forening for Offshore og Onshore teknologiselskaper.

Flere selskaper møtte opp for å høre nærmere om hvordan det har gått for skotske Cairn Energy i sommerens bestrebelser på å finne olje i Baffinbukten, og ikke minst hvilke planer Cairn har for 2011.

– Store muligheter på Grønland

Daryl Jones, leder av forsyning og logistikk hos Cairn, sa at det er store muligheter på Grønland for operatører med de rette kvalifkasjoner, ifølge Sermitsiaq AG som siterer den canadiske avisen The Chronicle Herald.

– Grønland er i de tidlige stadier i utviklingen av sin olje- og gassektor, og selskapene der har enå ikke tilegnet seg kompetanse eller fasilitetene til å gjennomføre et komplett boreprogram, sa Daryl Jones.

Han opplyste at Cairn for det meste har brukt arbeidskraft og selskaper hentet fra sine baser i Storbritannia i boresesongen 2010, men at selskapet vil arbeide for å inngå partnerskap med canadiske selskaper i forbindelse med oljeletingssesongen 2011.

Han fortalte samtidig at Cairn har forpliktet seg til å yte hjelp til lokale næringsdrivende på Grønland.

– Det vil være nye muligheter for folk på Grønland og for dem utenfra med de rette kvalifikasjoner, opplyste Daryl Jones.