NRK Meny
Normal

Gratis kurs for de eldre

PC og internett kan være vanskelig for de eldre, eller?

Pc

Illustrasjonsfoto.

Foto: ScanStockPhoto

Tiden har forandret seg og mange av våre daglige gjøremål foregår på internett. Dette kan bli en utfordring for de eldre som ikke er vokst opp med verken PC eller internett.

Norges største IKT-arrangement Seniorsurfdagen var på onsdag. I den sammenheng arrangeres PC og internett kurs for de eldre i Lakselv på biblioteket fredag 11. oktober fra kl.10.00.

– Vi arrangerer dette blant annet fordi samfunnet er endret. Hvis du ikke kan med PC, så får du for eksempel ikke tak i de billigste billettene. Dessuten har sosiale medier også blitt viktige for og holde kontakt med den yngre generasjonen, sier Ann-Britt Svane.

Seniorsurfdagen er hvert år i oktober. Det er seniornett.no som arrangerer dette kurset og da kan biblioteker og andre møtesteder delta.

Ann-Britt Svane

Biblioteksjef Ann-Britt Svane.

Foto: Máren Iŋgá Baer / NRK

– Dette kurset er tiltenkt de eldre over 55, men jeg kaster ikke ut noen hvis de er yngre. Deltakerne trenger ikke å ta med egen PC da vi har par stk. på biblioteket. Men hvis det er ønskelig og ta med egen PC eller nettbrett så er det mulig, forteller en munter Ann-Britt.