Geir Thomas må ta over når pappas helse svikter: – Far er min beste venn

Sjefen Geir Ole Fredeng (45) blir dårlig og reiser til sykehuset i ukens episode av TV-serien «Melkeveien». Imens må sønnen Geir Thomas ta ansvaret for all levering av melk i Finnmark.

Etter en lang rekke med skader på bilene prøver Geir Ole stadig å holde hjulene i gang i firmaet, men jobbing døgnet rundt tærer på selv den mest erfarne melkebilsjåfør. Sønnen til Geir Ole, Geir Thomas, får prøve seg som leder av firmaet, klarer han kunststykket med å lede firmaet? Mikkel David er tilbake i hverdagen etter juleferien og den strabasiøse turen over fjellet. Men vinteren er hard og utfordringene lar ikke vente på seg. (3:6).

NRK TV: Se hele episode tre av «Melkeveien».

Se hele episode tre av «Melkeveien» med samisk kommentar i hovedbildet.

– Smertene er der, noen ganger kraftige, sier melkebil-sjef Geir Ole Fredeng i ukens episode av den populære serien «Melkeveien» som sendes torsdager kl. 22.30 på NRK1.

Legene tror sjefen er alvorlig syk, og anbefaler han å jobbe mindre.

Dramatikk

For sjåførene står utfordringene i kø. Etter flere havari sliter firmaet med å få melka fram i tide, og leveringsavtalen står på spill. Melkebilene må kjøre døgnet rundt. Midt i det hele får sjefen selv, Geir Ole Fredeng, problemer med helsa.

«The boss» i transportfirmaet som har ansvaret for all levering av melk i Finnmark, Geir Ole, har som vanlig måttet rykke for å redde bilene og få melka trygt fram til meieret.

Bilde

BILDEKONKURRANSE: Geir Ole Fredeng er en av sjåførene du møter i NRKs serie «Melkeveien». Ta et bilde eller en video der temaet er melk. Publiser det med emneknaggen #nrkmelkeveien på Instagram, så blir du kanskje en av dem som får et glass i posten.

Foto: Kenneth Hætta

25 år med beinhard jobbing langs verdens nordligste melkerute sliter på kroppen. Jobbing døgnet rundt tærer på selv den mest erfarne melkebilsjåfør.

Frykter oppgaven

– Far er min beste venn. Det er ikke alle som har samme forhold som vi har, sier sønnen Geir Thomas ettertenksomt.

Han er tredje generasjons melkebilsjåfør og får prøve seg som leder av firmaet. Klarer han det kunststykket?

– Jeg hadde aldri planlagt å bli melkebilsjåfør, når jeg så hvor mye far var borte hjemmefra. På en måte var jeg redd for å gå inn i dette, sier Geir Thomas.

Bilde

EKSTREME FORHOLD: Sjåførene på verdens nordligste melkerute er unntatt fra reglene om kjøre- og hviletid. Melken må frem mens den er fersk. Flere hundre tusen kroner står på spill.

Foto: NRK

Foran ham ligger en vakt på seks dager og 230 lange mil. Samtidig er det nå han som er sjefen i familiebedriften.

Er dette min framtid?

Han har tvilt på om han er klar til å ta over virksomheten i Indre Finnmark, og om framtiden for ham ligger i melk.

– Far har spurt mange ganger, er du klar til å ta over? Men jeg er 22 år, sier Geir Thomas i ukens episode.

  • Her kan du se tidligere sendte episoder av «Melkeveien» med norskspråklig kommentar og tekst: NRK TV