– Jeg synes det er helt fint med kvinnelige prester og Samemisjonens synspunkter hører ikke til i vårt moderne menneskesyn, sier Mosebakken.
Hva med homofile, lesbiske og transpersoner i kirka?
– Dette er et litt vankeligere emne, men dette bør det vel også være plass til i denne moderne tid hvor vi skal betrakte alle mennesker, også prester, likt selv om de har en forskjellig legning enn andre, svarer Mosebakken.
Vil ikke ha kvinnelige prester eller homofile i kirka
Samemisjonen er eier av den kristne lokalradioen Radio DSF. De er motstandere av kvinnelige prester. At lesbiske og homofile er tilstede under søndagens gudstjeneste blir også i sterkeste laget for den kristne organisasjonen.
Derfor blir det
i Radio DSF.Richard Skollevoll, Norges samemisjon.
Foto: Liv Inger Somby / NRK– Vi ønsker ikke å stå inne for en sånn type teologi som kirken gjør. Samemisjonen tar også avstand fra at likekjønnede kan gifte seg, sier administrasjonsmedarbeider i Norges samemisjon, Richard Skollevoll, til NRK.
Mosebakken har et forslag om hvordan folk som ikke selv kan delta i gudstjenesten skal få tilgang til den.
– Hvis ikke Samemisjonen vil sende denne, kan NRK Sápmi sende denne uten altfor dyre kostnader, foreslår Mosebakken. Han er fungerende kirketjener under søndagens gudstjeneste.
Ledelsen i NRK Sápmi har snakket om Mosebakkens forslag i dag. De har vedtatt at NRK Sápmi ikke kommer til å sende gudstjenesten.
(Artikkelen fortsetter under bildet)
Menigheten i Karasjok kirke ønsker både kvinnelige prester, homofile, lesbiske og transpersoner velkommen. Det gjør ikke Norges samemisjon.
Foto: Dan Robert Larsen / NRKBiskopen: – Veldig trist
Fredag starter Sápmi Pride 2015 i Karasjok. Arrangementet varer fra 27. til 31. mai.
Lesbiske, homofile, bifile og transpersoner møtes til ulike arrangementer gjennom hele helgen.
Biskop Olav Øygard.
Foto: Liv Inger Somby / NRKPå søndagens program står blant annet gudstjeneste, og
Menighetsrådet har til og med valgt å flytte gudstjenesten denne søndagen fra Šuoššjávri til kirken i Karasjok, fordi Sápmi Pride Festivalen ønsket å være med i gudstjenesten.
Biskop i Nord-Hålogaland, Olav Øygard, tror avgjørelsen om å ikke sende gudstjenesten svekker Norges Samemisjon.
– Det er veldig trist, sier Øygard til NRK. Han stiller seg undrende til begrunnelsen.
Denne rundkjøringen midt i bygda er så langt det eneste som minner om at Sápmi Pride 2015 arrangeres i Karasjok denne helga. Det er hengt opp klær i regnbuens farger midt i rundkjøringen.
Foto: Dan Robert Larsen / NRK