Fotballskole for barn og turnering for voksne

Denne måneden arrangerer Karasjok-klubben Nordlys Tine fotballskole, dette skjer fra 24. til 26. juni. Fotballskolen er for barn og unge fra 6 år til 12 år. Og turneringen for seniorer er 26. juni.

Tine Fotballskole

Nordlys IL arrangerer Tine fotballskole for barn og unge mellom 6 og 12 år.

Foto: Tine fotballlskole

– Vi har snakket i flere år om å arrangere fotballskole, og nå var tiden kommet for å arrangere fotballskolen. Og i fjor gikk alt så bra når vi åpnet den nye kunstgressbanen , da hadde vi invitert herrelaget til Alta IF til å spille den første kampen, mot tidligere Nordlysspillere. Og etter den kampen så sa Alta IF at de hadde lyst å komme tilbake, for å holde en fotballskole for unge. Så det er Alta IF som stiller opp med instruktører og de sender også et par spillere til fotballskolen. Nordlys stiller også opp med egne instruktører og spillere, sier arrangør Kirsten Inger Anti fra Nordlys.

Anti sier at de håper at det kommer spillere fra hele Finnmark og at alle som vil er velkomne.

– Men vi har også begrensninger på hvor mange vi kan ta inn. Vi har annonsert i Kautokeino og Lakselv og vi har også annonsert på facebook, men selvsagt ønsker vi at det kommer barn fra hele Finnmark, sier hun.

Anti forteller fotballskole for barn kan motivere unge til å trene mer.

Kirsten Inger Anti

Arrangør fra Nordlys IL, Kirsten Inger Anti.

Foto: John Einar Jonsen Eira / NRK

– Det er veldig morsomt for barn og unge å være med på fotballskole, spesielt siden vi får spillere og instruktører fra Alta IF. Barn og unge blir motiverte til å spille fotball, som igjen gjør at man trener mer. Og kanskje man da blir så god at man når langt i fotball, sier hun.

Kirsten Inger anti sier at hun blir ikke skuffet hvis det ikke er mer enn 15 stykker som påmelder seg.

– Vi må jo først ha et prøveår. Og så kan vi evaluere om hvordan det har gått, for vi har jo tenkt at vi arrangerer fotballskole neste år også, sier hun.

Fredag 26 juni starter fotballturnering for seniorer.

– Grunnen til at vi avholder turnering er at det er mange som har spurt oss om ikke vi kan ha turnering for seniorer. Og siden vi har tre flotte baner her i Karasjok, så passet det å ha turneringen. Og denne turneringen er for lag og vennelag, man trenger ikke være aktiv fotballspiller for å spille under turneringen, sier Anti.

Påmeldingen til fotballskolen må sendes inn innen 17 juni, og den kan sendes til nordlysgutter@outlook.com, og til samme e-post adresse sendes påmeldingen til Midnattssol cup. Frist for å påmelde lag er 14. juni.