NRK Meny
Normal

– Vi er forundret over at de vraker erfarne sametingspolitikere

Leder for Harstad Arbeiderparti syns det er merkelig at Vesthavet Ap vraker dagens sametingspolitikere.

Kjetil Bjørklund

Leder for Harstad Arbeiderparti, Kjetil Bjørkelund ((Foto: Harstad Arbeiderparti)

Foto: Harstad Arbeiderparti

– Vi er litt forundret når nominasjonskomiteen har valgt å vrake de erfarne politikerne som har sittet på Sametinget nå, sier Kjetil Bjørkelund, leder i Harstad Arbeiderparti.

Han viser til nominasjonskomiteen som ikke vil ha Vibeke Larsen og Geir Johnsen på topp.

– En helhetlig vurdering

Brita Carina Hætta, medlem av nominasjonskommiteem, sier at de gjorde en helhetlig vurdering og at det ikke er slik at de mener at Larsen har gjort en dårlig jobb.

– Jeg tror at Vibeke Larsen er en flink politiker og hun har gjort så godt hun kunne, men vi har flere gode politikere her i Vesthavet, sier Hætta.

Hætta fastholder at de ville ha en forandring og nye politikere på listetopp og derfor vil de ha Johan Daniel O. Hætta på førsteplass.

– Siden Sametingets åpning har man hatt representanter fra Vassdalen og jeg mener at det er viktig at vi får en bredde i geografien på representantene, slik at det samiske får et løft i andre områder der man får nye representanter inn, sier Brita Carina Hætta.

Ikke invitert

Lederen for Harstad Arbeiderparti har ikke fått invitasjon til nominasjonsmøtet på lørdag, men Bjørkelund sier at de vil foreslå dagens sametingspolitikere øverst på lista, hvis de kommer på møtet.

– Hvis jeg får til å få sendt representanter til nominasjonsmøtet, så blir vi nok å foreslå de sittende sametingsrepresentanter, sier Bjørkelund.