NRK Meny
Normal

Store Norske Gull fortsetter gulljakten

Næringsdepartementet har godtatt søknadene fra Store Norske Gull om leting etter gull i Indre-Finnmark. Klagene til reindrifta ble det ikke tatt hensyn til.

 

Guldal: Store Norske joatka ohcama

Nå kan Store Norske Gull fortsette med sine mutinger i Indre-Finnmark for å finne ut om det er lønnsomt å grave etter gull.

 

Frykter konsekvensene

Reineier Anders J.M Sara sier at han ikke hadde store forventinger  til at Nærings- og handelsdepartementet skulle godta reindriftens klager.

- Første tanken som slår meg ved dette, er hvilke store konsekvenser dette kan gi. Vi er en liten næring sammenlignet med slike næringer, men det rart at det ikke taes mer hensyn til oss, sier Sara.

- Reindrifta overkjørt

På vegne av reindriftsnæringen hadde blant andre distrikt 14A klagd på mutingstillatelsene til Store Norske Gull i Porsanger og Kautokeino kommune. Reindrifta løftet saken helt til Næringsdepartementet etter at Store Norske Gull fikk godkjent mutingssøknaden sin forrige vinter. Nå er mutingstillatelsene endelig godkjent.

- Jeg frykter at gruvevirksomheter kan årlig vise til stor fortjeneste, og dermed kommer vi som næring til å bli overkjørt, sier Sara.