Forsøkte å smugle inn 30 000 sigaretter i spesiallaget bil

Tollvesenet på Bjørnefjell i Narvik kommune oppdaget onsdagskveld en Litauisk-registrert bil, som var spesial-bygget for å smugle sigaretter.

Sigarettbeslag Bjørnfjell 31.05.2017

SPESIALLAGET: På flere forskjellige plasser i bilen fant tollvesenet sigarettene. Her har de fylt fullt et dekk med sigaretter.

Foto: Tolletaten

I en rutinekontroll stoppet tollvesenet bilen fra Litauen, denne viste seg å være full av sigaretter.

Hele 33 040 sigaretter ble funnet inne i bilen. De to sjåførene ble anmeldt og hentet av politiet kort tid etterpå ved tollstasjonen.

– De avslørte for mange sigaretter i utgangspunktet. De pågrenpe er menn i 30- og 50-årene, sier operasjonsleder ved Nordland politidistrikt Ivar Bonilsson.

Spesialbygd bil for smugling av sigaretter

SKJULT: Under bakluken var det også gjemt et stort antall sigarettpakker.

Foto: Tolletaten

Tollvesenet uttaler i en mail til NRK at de fant sigarettene på forskjellige steder i bilen. Disse er nå blitt beslaglagt sammen med det som ser ut som ser ut som tre spritflasker og et brett med øl.

Sigarettbeslag Bjørnfjell tollsted 31.05.2017

HELE BESLAGET: Slik så det ut når de hadde gått gjennom hele bilen. Resultatet ble altså totalt 33 040 sigaretter i personbilen.

Foto: Tolletaten

Personene ble tatt ned fra tollstasjonen og til Narvik. Der har de sittet i varetekt og de to personene skal bli avhørt av politiet.

– De sitter nå i varetekt på Narvik politistasjon, og vi tar en ny vurdering av saken etter avhøringen, sier operasjonsleder Bonilsson.

Fjorårets største sigarettbeslag ble gjort på Vauldalen i Sør-Trøndelag. Da ble to litauere stoppet med totalt 21 540 sigaretter i bilen. I dette beslaget fant de dermed neste 10 000 flere sigaretter enn i fjorårets største beslag.

Laster Twitter-innhold