Hopp til innhold

Forsøkte å smugle inn 30 000 sigaretter i spesiallaget bil

Tollvesenet på Bjørnefjell i Narvik kommune oppdaget onsdagskveld en Litauisk-registrert bil, som var spesial-bygget for å smugle sigaretter.

Sigarettbeslag Bjørnfjell 31.05.2017

SPESIALLAGET: På flere forskjellige plasser i bilen fant tollvesenet sigarettene. Her har de fylt fullt et dekk med sigaretter.

Foto: Tolletaten

I en rutinekontroll stoppet tollvesenet bilen fra Litauen, denne viste seg å være full av sigaretter.

Hele 33 040 sigaretter ble funnet inne i bilen. De to sjåførene ble anmeldt og hentet av politiet kort tid etterpå ved tollstasjonen.

– De avslørte for mange sigaretter i utgangspunktet. De pågrenpe er menn i 30- og 50-årene, sier operasjonsleder ved Nordland politidistrikt Ivar Bonilsson.

Spesialbygd bil for smugling av sigaretter

SKJULT: Under bakluken var det også gjemt et stort antall sigarettpakker.

Foto: Tolletaten

Tollvesenet uttaler i en mail til NRK at de fant sigarettene på forskjellige steder i bilen. Disse er nå blitt beslaglagt sammen med det som ser ut som ser ut som tre spritflasker og et brett med øl.

Sigarettbeslag Bjørnfjell tollsted 31.05.2017

HELE BESLAGET: Slik så det ut når de hadde gått gjennom hele bilen. Resultatet ble altså totalt 33 040 sigaretter i personbilen.

Foto: Tolletaten

Personene ble tatt ned fra tollstasjonen og til Narvik. Der har de sittet i varetekt og de to personene skal bli avhørt av politiet.

– De sitter nå i varetekt på Narvik politistasjon, og vi tar en ny vurdering av saken etter avhøringen, sier operasjonsleder Bonilsson.

Fjorårets største sigarettbeslag ble gjort på Vauldalen i Sør-Trøndelag. Da ble to litauere stoppet med totalt 21 540 sigaretter i bilen. I dette beslaget fant de dermed neste 10 000 flere sigaretter enn i fjorårets største beslag.

Laster Twitter-innhold

Korte nyheter

 • Samiske nasjonaljoiken er vedtatt.

  Den samiske nasjonaljojken «Sámiid eatnan duoddariid» av Áillohaš - Nils-Aslak Valkeapää ble vedtatt i dag, lørdag, under Samerådets 22. konferanse i Váhtjer/Gällivare.

  Ifølge symbolkomiteen skal nasjonalsangen kunne synges både uten tekst og med en del av teksten eller med hele teksten. Jojken skal også tilpasses alle samiske språk og jojk-tradisjoner. Utvalget mener at Áillohaš jojk tydelig formidler samenes kjærlighet til Sápmi.

  Samekonferansen 2022 vedtar samernes nasjonaljojk
  Foto: Nelly Anna Karolina Engström / NRK
 • Sofia Jannok er tildelt Samerådets hederspris

  Musikern, aktivisten og æresdoktoren Sofia Jannopk er tildelt Samerådets hederspris. Prisen er utdelt til Jannok 13. august 2022 i forbindelse med Samerådets konferanse i Gällivare/Váhtjer, skriver Samerådet i ett pressemeddelande.

  Jannok kunne ikke delta på prisutdelingen selv, så den som tok i mot prisen var hennes tante og gudmor Kristina Utsi.

  Samerådets hederspris deles ut hvert fjerde år til en person, organisasjon, forening eller institusjon som arbeider utrettelig for det samiske folket. Prisen kan deles ut for arbeid som har styrket samholdet i det samiske samfunnet, hjulpet det samiske folket med å bevare og verne om tradisjoner, levesett, tenkemåte, språk eller annen immateriell tradisjon, eller for arbeidet som har bevart og fremmet de overnevnte temaene også i det moderne samfunnet.

  Den forrige hedersprisen ble delt ut i 2017 til Ole Henrik Magga i Trondheim.

  Sofia Jannok i Repparfjord.
  Foto: Blackstar multimedia
 • Savnet 3-åring funnet

  Den tre år gamle jenta som kom bort fra foreldrene sine ved Tastadåsen i Kvæfjord i Troms, er funnet i god behold.

  Hun ble lokalisert i terrenget fra lufta av luftambulansen, opplyser politiet på Twitter.

  Jenta forsvant i et utemarksområde omkring klokken 12 lørdag, da hun var på tur med foreldrene. En rekke ressurser bidro i søket.