NRK Meny
Normal

Forlater politikken

– Nå vinker jeg adjø til alt av politikk.

Laila Susanne Vars og Johan Vasara

Johan Vasara velger å forlate politikken. Han var politisk rådgiver i sametingsrådet blant annet for Laila Susanne Vars mens hun var visepresident. Bildet er tatt tirsdag morgen etter valget. Da så det fortsatt ut som om Vasara fikk plass på Sametinget.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

«Da gikk 2. mandatet vårt i Ávjovárri, som frykta. Likevel glad det var NSR og Laila Nystad som fikk plassen, og ikke Frp som det først virka som.

Takker først og fremst min sjef Egil Olli for å ha vist meg både tillit og støtte på Sametinget, det var en litt skummel men samtidig veldig lærerik tid for en 23-åring! Nu vinker jeg adjø til alt av politikk, og ønsker alle sammen lykke til videre.»

Dette sto på Facebook-siden til Johan Vasara etter dagens endelige telling fra Ávjovarri valgkrets. Det er mange som viser sin støtte på Facebook-siden hans og skriver at de håper at han ikke forlater politikken.

Johan Vasara

Aps Johan Vasara forlater politikken.

Foto: Lisa Marie Anti / NRK

Forlater ikke

Egil Olli

Egil Olli er i tvil om Vasara forlater.

Foto: Sigve Nedredal / NRK

President Egil Olli (Ap) sier at han er i tvil om Johan Vasara virkelig slutter i politikken.

Jeg tror ikke at han forlater politikken, det er vanskelig for meg å tro at en så ung, flink og engasjert politiker slutter, sier Olli.

Olli forteller også at det er lov å være skuffet etter å ikke bli valgt inn, men han har sine mistanker på hvorfor Vasara skriver at han forlater.

– Jeg tror han bare skal ta pause fra politikken, han tok jo pause fra skolen for å bli rådgiver hos oss. Så nå tror jeg han vender tilbake til skolebenken og avslutter skolen, forteller Olli.

Flink og arbeidsvillig

Olli sier det ville vært ett stort tap for det samiske samfunnet om han forlater politikken for alltid. Han Sier også at han er imponert over Vasaras innsats den tiden han har vært hos dem.

– Vasara er virkelig en flink og arbeidsvillig kar, han har det lille ekstra som trengs når man skal kjempe for samiske saker, avslutter Olli.