Foreninger tar avstand fra trusler

Flere foreninger sier nå at de tar sterk avstand fra trusler mot rovviltjegere.

Ulv

Foreningen Våre Rovdyr ser helst at ulv og andre rovdyr får gå i fred, men tar avstand fra trusler og sjikane mot jegere.

Denne uken har det kommet fram at et jaktlag i Kåfjord ikke tør å oppgi hvem som skjøt bjørnen i Skardalen, fordi de frykter drapstrusler og sjikanering fra jaktmotstandere.

Nå tar flere foreninger sterkt avstand fra slik oppførsel mot rovviltjegere.

Lederen i Foreningen Våre Rovdyr: – Truet med å sette meg ut som ulveåte

Arne Flor

Arne Flor, lederen i Foreningen Våre Rovdyr, har også opplevd trusler.

Foto: Privat

Foreningen Våre Rovdyr (FVR) er en landsomfattende organisasjon som arbeider for bevaring av rovviltet i vår fauna. De godtar ikke at jegere blir sjkanert og truet.

– Vi liker ikke at det skytes rødlistede arter i Norge. Men trusler og slikt er vi selvfølgelig sterkt i mot, sier Arne Flor, lederen i FVR.

Flor forteller videre at også de blir truet på grunn av det arbeidet foreningen gjør.

– En gang ble jeg truet med at noen ville sette meg ut som ulveåte. Vi har også opplevd at bildekk blir skjært i stykker, sier Flor til NRK Sápmi.

Naturvernforbundet: – Er i mot «skriking og seiersrop»

Nestleder i Naturvernforbundet i Troms, Ragnhild Sandøy, sier til NRK at rovviltjegere må få lov til å utføre det oppdraget de har fått fra myndighetene, uten å bli sjikanert

– Vi tar sterkt avstand fra trusler, sier Sandøy. Men hun sier at de ikke liker oppstyret som oppstår rundt rovviltjakt.

– Skriking og seiersrop og det «sirkuset» som oppstår rundt en avlivning er vi derimot sterkt i mot, sier Sandøy.